StoryEditorOCM
ŠibenikNAJBOLJI HRVATSKI RESTORANI:

Šibenski Pelegrini i chef Rudolf Štefan drugu godinu zaredom apsolutni pobjednici!

23. svibnja 2017. - 23:36

Upravo su izabrani laureati jedinog relevantnog izbora najboljih hrvatskih restorana i to u prepunoj Smaragdnoj dvorani zagrebačkog hotela Esplanade.
Izbor Dobrih restorana zajednički je projekt Jutarnjeg lista i Vinarta uz ovogodišnje partnere Jamnicu, Metro, Koral Badel 1862 i Lošinj Hotels & Villas koji egzistira već šestu godinu zaredom te kreira jedinu objektivnu nacionalnu i regionalnu top listu najboljih hrvatskih restorana.
Apsolutni pobjednik i to drugu godinu za redom je šibenski restoran Pelegrini te chef i vlasnik Rudolf Štefan koji je pobijedio i u kategoriji chefa godine. Priznanje nimalo ne čudi budući da je chef Rudolf Štefan sa svojim timom već godinama u samom vrhu hrvatske gastro scene. Osim toga cijenjeni su i van granica Lijepe naše što dokazuje članstvo u prestižnom udruženju „Jeunes restaurateurs d´Europe“, a i britanski Telegraph prepoznao je njegovu kvalitetu te ga uvrstio u top pet destinacija za gourmet odmor u Hrvatskoj. - javlja Jutarnji list.
"Kad smo moja Ana i ja kupili prostor današnjeg Pelegrinija davne 2006., nismo ni sanjali da ćemo biti najbolji hrvatski restoran i to još tri godine zaredom. Od malena se u mojoj kući kuhalo i družilo uz hranu, dobro pamtim kruh ispod peke. Još kao student sam sav svoj džeparac trošio na restorane pa čak ako bi to značilo i da ću ostalih 20 dana u mjesecu jesti kivi. Želim se zahvaliti svojoj supruzi na podršci kao i mom timu bez kojeg ništa ne bi bio moguće i koji je moja familija, a posebno hvala mojim gostima koji su nas prepoznali." zahvalio se na trostrukoj tituli Rudolf Štefan, chef i vlasnik restorana Pelegrini.

18. travanj 2024 01:37