StoryEditorOCM
ŠibenikSnijeg i led neće ih iznenaditi

Šibenski komunalci u pripravanosti i poručuju: Ako ne očistite ispred svojih vrata čeka vas kazna i do 2 000 kuna!

16. siječnja 2017. - 12:11



Vremensku prognozu ne prate pomno samo građani, prate ju i šibenske komunalne službe, a one su, uvjerava prvi gradski „komunalac“ Miroslav Lucić i te kako spremne za snijeg i led u slučaju da zimske nedaće zahvate i Šibenik.
-Mi smo u kontaktu sa svim tvrtkama s kojima Grad Šibenik ima ugovor i svi su u pripravnosti u slučaju da budu trebali djelovati. Tu su Ceste Šibenik za čišćenje prometnica i posipanje solju ako padne snijeg, a dio prometnica u samom gradu čistit će 2 Marka. Komunalno poduzeće Čistoća zaduženo je za javne površine, odnosno nogostupe… Oni će čistiti i Poljanu i Kalelargu. U kontaktu smo stalno i s Vodovodom, Zelenilom i vatrogascima u slučaju da padne neko stablo, grane i slično da se to brzo sredi i ukloni - poručuje Lucić i dodaje kako građani mogu mirno spavati, jer će sve funkcionirati. Istina, ne idealno, reći će Lucić i podsjeća građane kako i oni svoj dio posla moraju obaviti.



-Prema komunalnom redu svatko treba očistiti snijeg i led ispred svojih vrata, odnosno kuće. Odnosi se to i za stanare u gradskoj jezgri, ali i na vlasnike i korisnike poslovnih prostora koji su dužni očistiti ispred svojih ulaza. Naši komunalni redari obilazit će teren i pratiti situaciju, a oni koji ne budu čistili ispred svojih ulaza mogu biti i kažnjeni novčanim iznosom i do 2 000 kuna – podsjetio je Lucić, uvjeren da će se građani poštivati komunalni red kao što je to bilo 2012. godine kada je pao onaj velik snijeg koji se zadržao više od 15 dana – rekao je Lucić.
 


 



Čistoća neće dijeliti sol građanima, osim u iznimnim slučajevima

Direktor Čistoće Novica Ljubičić potvrđuje kako je to komunalno poduzeće spremno za akciju ako se zabijele šibenske ulice. Soli za posipanje ima dovoljno, no informacija koja se u javnosti pojavila ovih dana prema kojoj će Čistoća građanima besplatno dijeliti sol, nije točna, kaže Ljubičić i objašnajva.
-Sol možemo građanima dijeliti samo ako je riječ o nekim hitnim slučajevima i samo za posipanje ispred ulaza, ali nikako da ljudi sada dolaze s kariolom i bacaju sol po svom dvorištu. Pa, sol nije skupa i mogu je nabaviti da mogu posuti ispred svojih kuća – kazao je Ljubičić.

19. travanj 2024 07:52