StoryEditorOCM
ŠibenikNA GVOZDENOVU

Šibenski HGSS-ovci u akciji na Meterizama; Spasili muškarca koji je berući šparoge slomio nogu

Piše Šibenski.hr
16. travnja 2023. - 13:15

Jučer nešto prije 14 sati dežurni spašavatelj HGSS stanice Šibenik zaprimio je poziv centra 112 da je na brdu Gvozdenovo podno vrha Gatarićka u gradskoj četvrti Meterize čovjek sa slomljenom nogom.

Voditelj akcije stupio je u kontakt sa unesrećenim, inače medicinskim djelatnikom koji je pri berbi šparoga pao i slomio nogu. Njega je, kako je rekao, pronašla žena koja je u blizini također brala šparoge, a kako on nije imao mobitel ona je obavijestila centar 112.

U kratkom roku na teren je izašlo deset spašavatelja i uputili se ka mjestu nesreće, a akciji se priključuje i pet planinara HPK Sv. Mihovil koji su se pri povratku sa svoga izleta nalazili u blizini. Nakon pola sata od poziva spašavatelji zajedno sa timom HMP dolaze do unesrećenog te mu imobiliziraju nogu i nosilima UT 2000 sigurno spuštaju u podnožje odakle je prevezen u Opću bolnicu Šibensko-kninske županije na daljnju obradu.

- Spašavatelji HGSS stanice Šibenik unesrećenom žele brz oporavak i povratak u normalan život - objavili su na službenim stranicama iz HGSS stanice Šibenik.

16. srpanj 2024 18:46