StoryEditorOCM
ŠibenikPočetak nove školske godine

Šibenski gradonačelnik Željko Burić poželio prvašićima mnogo zdravlja, sreće i ustrajnosti u stjecanju novih znanja

Piše šibenski.hr
6. rujna 2021. - 13:10

Povodom početka nove školske i nastavne godine te prijema učenika prvih razreda u šibenske osnovne škole,  gradonačelnik Željko Burić sa  suradnicima obišao je danas Katoličku osnovnu školu i Osnovnu školu Jurja Šižgorića u Šibeniku. Prvašićima je tom prilikom poželio mnogo zdravlja, sreće, hrabrosti i ustrajnosti u stjecanju novih znanja.

„Svjesni smo da je svaki početak jednog novog poglavlja u životu uvijek pun neizvjesnosti,  uzbuđenja i iščekivanja. No, znajući da su oko vas oni na koje se uvijek možete osloniti, vaši učitelji i roditelji,  sva ta početna strahovanja vrlo brzo će se rasplinuti. Shvatit ćete da se isplati učiti i da se to učenje može pretvoriti u radost odrastanja“ kazao je, uz ostalo,  gradonačelnik prvašićima obiju škola.

U Katoličkoj osnovnoj školi za prvašiće i njihove roditelje, u kongresnoj je dvorani priređen prigodni program, a nazočne je pozdravila  s. Mandica Starčević, ravnateljica škole. Gradonačelnik sa suradnicima potom je obišao uređeno školsko sportsko igralište.

Nove učenike Osnovne škole Jurja Šižgorića te njihove majke i očeve  Ivana Rupić, ravnateljica škole te učiteljice prvih razreda, dočekale su pred školskom zgradom. I za njih je priređen prigodni recital, a riječi dobrodošlice uputili su im ravnateljica i  gradonačelnik Burić.

Inače, ukupno 398 učenika 1. razreda upisano je u ovoj školskoj godini  u devet osnovnih škola kojima je osnivač Grad Šibenik, što je 7 prvašića više nego prošle školske godine. Najviše učenika 1. razreda upisano je u OŠ „Petra Krešimira IV“ (68). Slijede OŠ „Jurja Dalmatinca“ (64), OŠ „Jurja Šižgorića“  (53), „OŠ „Vidici“ (46), OŠ „Meterize“ (43), OŠ „Brodarica“ i OŠ „Tina Ujevića“ (po 37), OŠ „Fausta Vrančića“ (36) te OŠ „Vrpolje“ (14).

U Katoličkoj osnovnoj školi upisana su dva razreda sa po 20 prvašića.

25. travanj 2024 18:52