StoryEditorOCM
ŠibenikBaš su uranili!

Šibenski gradonačelnik najavio kako od idućeg tjedna počinju intenzivne pripreme za povratak djece u vrtiće i škole

Piše Šibenski.hr
21. kolovoza 2020. - 17:28

Nakon što broj zaraženih u Šibeniku i cijeloj županiji ne pada i nakon što su mnoge zemlje Hrvatsku, a Njemačka posebno Šibensko-kninsku županiju, stavile na crvenu listu zemalja s visokim rizikom od zaraze novim koronavirusom oglasio se i šibenski gradonačelnik Željko Burić na svom Facebooku. Ističući kako smatra da je zdravlje njegovih sugrađana najvažnije te najavljujući neke mjere pomoći turistima vezanim uz testrianje, Burić zapravo nije rekao ništa konkretno. Evo i što je napisao, pa prosudite sami: 

-Posljednjih nekoliko dana na našem području bilježimo porast broja oboljelih od koronavirusa što izaziva zabrinutost javnosti. Zdravstvene službe i ranije su pokazale da se znaju nositi sa situacijom i vjerujem da ćemo i ovoga puta, uz odgovorno ponašanje svih nas, suzbiti širenje virusa. Turistička zajednica Šibensko-kninske županije i TZ grada Šibenika dogovaraju s nadležnim službama model jednostavnijeg i dostupnijeg testiranja turista koji su se zatekli ovdje u trenutku kada su nastupile nove okolnosti.

-Jako je važno pokazati se pravim domaćinima i učiniti sve da se naši gosti osjećaju sigurno. Kad se sve uzme u obzir, imali smo sezonu iznad očekivanja i žao nam je što se epidemiološka slika pogoršala. Zdravlje i sigurnost naših sugrađana su nam prioritet, a od idućeg tjedna krećemo s intenzivnim pripremama za povratak djece u vrtiće i školske klupe - objavio je Burić na svom "fejsu".

20. travanj 2024 09:22