StoryEditorOCM
Šibenikkoliko ‘ko može

Šibenske šape apelirale za pomoć: ‘Puni smo ozlijeđenih mačaka kojima je potrebna veterinarska skrb. Molimo, pomognite!‘

Piše Šibenski.hr
12. ožujka 2021. - 17:15

Šibenske šape, jedina šibenska udruga za pomoć napuštenim životinjama, na svojim su stranicama objavile kako su trenutno "pretrpani" ozlijeđenim i bolesnim mačkama kojima je potrebna hitna veterinarska skrb. I ovom prilikom su pozvali sve ljude dobrog srca da doniraju za njihovo liječenje i skrb.

Objavu Šibenskih šapa objavljujemo u cijelosti:

"Ožujak nam je loše počeo, i nastavlja se. Od životinja u potrebi, postoje oni u još većoj potrebi, ozlijeđeni i bolesni. Takve često ni ne objavimo, jer puno njih ne uspije u svojoj životnoj borbi. Ovaj put imamo hrpu, doslovno hrpu maca na liječenju, uličnih, ničijih, naših.

Slučaj prvi, starija ženka, teško bolesna, ostavljena u Dolcu, da skonča tamo, na savjest vlasniku. Pokupili smo je, maca nije dobro jer bubrezi ne rade kako bi trebali, ali barem neće patiti ugibajući u mukama kad joj bubrezi skroz otkažu.

Slučaj drugi, mlada ženka, neliječeno bolesno oko ispalo iz lubanje, odrađena je enukleacija oka i maca se super oporavlja nakon zahvata, čak se i pripitomila.

Slučaj treći, nekastrirani mačak nastradao lutajući za vrijeme parenja, smrskana bedrena kost. Bolovi nezamislivi, ali dovukao se do hranilišta, doslovno molio za pomoć. Kirurški su mu izvađene krhotine i obrađen je preostali dio kosti Mačak je sad na oporavku, ne znamo kako će izgledati život s invaliditetom i hoće li moći hodati, jer mu je noga sad malo kraća.

Slučaj četvrti, mladi mačak nastradao pod kolima automobila jučer kod Kauflanda. Smrskana su mu stopala, ali veći je problem udarac u glavu.

Slučajeva ima još...

Sve ove životinje sa slika dobivaju svu potrebnu terapiju, veterinari ne mogu raditi besplatno i računi nam se gomilaju i rastu. Stalno žicamo nešto, kao neki prosjaci, ali znajte da jedino vaše donacije pomažu ovim životinjama. Nitko i ništa drugo. Pa pomozite, s koliko god da možete, 5 kn, 50 kn, 500 kn, nebitno, samo pomozite", napisali su admini Facebook stranice "Šibenske šape".

Pomoći možete uplatom donacije.

IBAN: HR9323900011199011802

primatelj: Šibenske šape

banka: Hrvatska poštanska banka (HPB)

swift code (za uplate iz inozemstva): HPBZHR2X

Možete uplatiti i putem PayPala na email adresu sibenske.sape@gmail.com

05. svibanj 2024 05:16