StoryEditorOCM

Šibenska Turističko-ugostiteljska škola drugu godinu za redom postigla najbolji rezultat na državnoj maturi

Piše šibenski.hr
25. siječnja 2024. - 20:03

Po rezultatima državne mature u školskoj godini 2022./2023. i uvidom u rezultate na ŠeR-u (Ministarstvo znanosti i obrazovanja - ŠeR - Školski e-Rudnik (gov.hr)) dostupan je podatak da je Turističko-ugostiteljska škola Šibenik, na području Republike Hrvatske, drugu godinu za redom postigla najbolji rezultat na državnoj maturi (gledano ukupnim prosjecima po razinama ispita) između svih škola koje obrazuju smjer Hotelijersko-turistički tehničar.

Također, odličan uspjeh učenika na državnoj maturi ogleda se i kroz najvišu srednju ocjenu iz predmeta Hrvatski jezik (3,79) u usporedbi s prosjekom ocjena gimnazijskog (3,68) i strukovnog programa obrazovanja (2,64).

- Škola sustavno i godinama ulaže u kvalitetu obrazovanja kadrova u hotelijerstvu, turizmu i ugostiteljskoj djelatnosti, aktivno radi na usavršavanju kadrova i nastavnika/ca, promiče zanimanja za koja obrazuje učenike/ce te je kao kontrolu kvalitete uvela i bodovne pragove za četverogodišnja zanimanja. Učenici naše škole koji su postigli ove rezultate na maturi, sada su studenti Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Splitu, Filozofskih fakulteta i to najčešće jezičnih usmjerenja, Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Fakulteta za menadžment u turizmu i hotelijerstvu Sveučilišta u Rijeci, Sveučilišta u Splitu i Zadru, Veleučilišta u Šibeniku i drugih visoko-školskih Ustanova u Republici Hrvatskoj - kazali su iz škole. 

25. travanj 2024 20:55