StoryEditorOCM
ŠibenikStižu i nove palme

Šibenska riva u novom ruhu: Osim modernizacije javne rasvjete počeli i radovi na hortikulturnom uređenju

Piše šibenski.hr
12. travnja 2022. - 09:54

Iz šibenske komunalne tvrtke 'Zeleni grad' izvijestili su kako su započeli s hortikulturnim radovima na uređenju šibenske rivi na potezu od hotela Armerun do autobusnog kolodvora.

- Hortikulturno uređenje će se obaviti sukladno izrađenom projektu uređenja, sukladno blizini mora i mogućnosti opstanka biljaka. Tako će se zasaditi  grmovi, palme i razno sezonskog cvijeće- kazali su iz 'Zelenog grada'.

Među ostalim, zasadit će se 25 novih palmi, budući je stare napala palmina pipa. Planirana je sadnja tri hrasta crnike, 210 komada puzajućeg ružmarina i gotovo 500- njak komada raznih grmova

- Prije sadnje zamijenjena je stara zemlja sa novom plodnom zemljom, nadograđen sustav navodnjavanja gdje ga nije bilo te su sada sve zelene površine na rivi pod sustavom automatskog navodnjavanja.

Posebno ovlaštena firma je angažirana na tretiranju i zaštiti palmi koji će se tretirati zaštitnim sredstvom u srce palme i injektiranjem u deblo. Tretiranje će se obavljati nekoliko puta tijekom svake godine-kažu u 'Zelenom gradu'.

Očito, do srca turističke sezone šibenska riva će zasjati u sasvim novom ruhu. Naime, osim hortikulturnog uređenja na šibenskoj rivi su u tijeku i radovi na modernizaciji javne rasvjete. Taj posao bi trebao biti gotov do kraja mjeseca travnja.

27. travanj 2024 00:31