StoryEditorOCM
Šibenikdan otvorenih vrata

Šibenska policija održat će pokazne vježbe na Poljani: građani će moći vidjeti kako rukuju oružjem te primjenu borilačkih vještina

Piše Šibenski.hr
17. lipnja 2022. - 10:12

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava šibensko-kninska ove subote (18. lippnja) organizirat će Dan otvorenih vrata u Šibeniku, i to na glavnom gradskom trgu Poljani od od 18:30 do 19:45 sati gdje će se održati pokazne vježbe.

Naime, na Danima otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

"Pozivamo sve građane da posjete Dane otvorenih vrata te saznaju nešto više o policijskom poslu i natječaju koji je raspisalo Ministarstvo unutarnjih poslova. Posebno pozivamo nezaposlene osobe do 28 godina života, koje su završile ili koje završavaju srednju školu u trogodišnjem ili četverogodišnjem trajanju. 

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja." - priopćili su iz šibenske policije.

Podsjetimo, Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini, kojim se planira upis 480 polaznika.

Natječaj je otvoren do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

28. ožujak 2023 14:33