StoryEditorOCM
ŠibenikRođendansko slavlje

Šibenska Medicinska škola u kazalištu proslavila 70. rođendan

Piše Šibenik.hr
10. svibnja 2017. - 17:59

Medicinska škola u Šibeniku proslavila je danas u kazalištu 70 godina postojanja i djelovanja.

Ravnateljica Aleksandra Acalin prisjetila se duge povijesti ove škole i početka njenog djelovanja, njenih uspjeha i razvoja. S posebnim pijetetom prisjetila se svih preminulih kolega profesora, a posebno nedavno tragično preminule ravnateljice Ankice Lambaše Spahije.
-Upravo ova 70. obljetnica trebala je biti kruna njezina dugogodišnjeg rada prije odlaska u mirovinu – vrlo emotivno je rekla ravnateljica Acalin.

Župan Goran Pauk je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se nemali broj naših zdravstvenih djelatnika nakon završenog školovanja odlučuje za povratak u rodni grad i županiju te uspješno pridonose kvaliteti zdravstvene skrbi u gradu i županiji.

-Šibensko-kninska županija, koja je i osnivač svih srednjih škola u županiji izuzetno je ponosna na rad naše Medicinske škole koju smo uvijek rado pomagali i podupirali, a tako će biti i dalje. Ne sumnjam da će ova škola kao i do sad svojim predanim radom nastaviti stvarati kvalitetne kadrove na području zdravstvenih djelatnosti. Samo naprijed - poručio je Pauk.

Svečanoj proslavi prisustvovali su i brojni učenici, profesori, ravnatelji drugih škola, zdravstveni djelatnici i mnogi drugi uzvanici, a program je uveličan prikazivanjem filma „Jedna godina u životu škole“, igrokazima i plesnim nastupom učenika Medicinske škole, te glazbenim programom u kojem su sudjelovali „Pivači sv. Jakova“ i učenice i učenici Medicinske škole.

21. lipanj 2024 10:59