StoryEditorOCM
Šibenikloše vijesti

Šibenska bolnica zbog velikog broja zaraženih koronavirusom otkazala sve dogovorene kirurške operacije

Piše Šibenski.hr
7. travnja 2021. - 15:08

Zbog rasta broja novooboljelih te pogoršanja epidemiološke situacije u gradu i županiji, šibenska bolnica odlučila je dodatno reorganizirati dio djelatnosti  te su poslali priopćenje kojim obaviještavaju javnost da se u bolnici potpuno ukidaju unaprijed dogovoreni kirurški zahvati. Ipak, da ne bi bilo zabune, operacije hitnih i onkoloških bolesnika će se nesmetano odvijati.

"Odjel radiologije se reorganizira na način da će se odvijati rad kroz sve ambulante za onkološke i hitne bolesnike te Nacionalni program preventivnog programa ranog otkrivanja raka dojke.

Odjel nuklearne medicine, medicinsko-biokemijski laboratorij, citološka dijagnostika i transfuzija raditi će nesmetano i po unaprijed utvrđenom rasporedu.

Poliklinički dio odjela kirurgije, otorinolaringologije, oftalmologije, urologije, ortopedije i interne medicine  raditi će smanjenim kapacitetima i u skladu s raspoloživim ljudskim resursima te će o daljnjim izmjenama  pacijenti i javnost  biti pravodobno obaviješteni.

Poliklinički dio Interne medicine raditi će s reduciranim kapacitetima te će pacijenti o svim promjenama biti unaprijed obaviješteni.

Odjeli neurologije, psihijatrije, pedijatrije, fizikalne medicine, dermatologije u svom bolničkom i polikliničkom dijelu do daljnjeg rade nesmetano i prema unaprijed utvrđenom rasporedu.

Dnevna bolnica i polikliničko – konzilijarna služba onkološko-hematološke djelatnosti raditi će nesmetano i prema unaprijed utvrđenom rasporedu", stoji u priopćenju ravnateljice Sanje Jakelić, uz molbu građanima za razumjevanje u ovim teškim trenucima.

25. travanj 2024 12:49