StoryEditorOCM
Šibenikmanje liste čekanja

Šibenska bolnica nabavlja novi CT uređaj: ‘Značajno ćemo poboljšati ishode liječenja malignih bolesti‘

Piše Šibenski.hr
29. ožujka 2023. - 19:40

Opća bolnica Šibensko - kninske županije ishodovala je suglasnost Ministarstva zdravstva za nabavku novog uređaja kompjuterizirane tomografije (CT) za odjel radiologije.

Nabavkom novog 128 slojnog niskodozažnog CT uređaja Opća bolnica Šibensko- kninske županije će omogućiti suvremenu dijagnostiku prvenstveno malignih oboljenja kao vodećeg javnozdravstvenog problema. Niskodozažni CT uređaj će imati mogućnost i za izvođenje probira za karcinom pluća i ostala maligna oboljenja, a uz to će novotvorine biti ranije dijagnosticirane zbog kvalitetnije rezolucije, kvalitete slike i višeslojnog prikaza što će značajno poboljšati ishode liječenja malignih oboljenja kod pacijenata.

- S obzirom na to da ćemo postojeći 16-slojni CT uređaj iz 2015. godine zadržati u sklopu hitne dijagnostike prvenstveno politraumatiziranih pacijenata, oba CT uređaja će značajno utjecati na smanjenje listi čekanja, ali će se i ubrzati dinamika procesa rada.

Novim višeslojnim CT uređajem unaprijedit će se angiografske pretrage koje zahtijevaju bolju rezoluciju i kvalitetu slike, a pritom će se uvesti i nove dijagnostičke pretrage poput CT koronarografije koje u ovom trenutku Opća bolnica Šibensko-kninske županije nije u mogućnosti izvoditi- kazali su u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije.

image

Šibenska bolnica nabavlja novi CT uređaj

Privatni album

Godišnje se u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije napravi oko 13000 CT pretraga, a broj pretraga iz godine u godinu raste.

- Postupak javne nabave je pokrenut, financiranje novog uređaja procijenjene vrijednosti 550.000 € + PDV je osigurano iz proračunskih sredstava Ministarstva zdravstva, a završetak postupka i isporuku uređaja očekujemo u jesen.

Unapređenjem opreme u Općoj bolnici Šibensko - kninske županije nastavljamo siguran put povećanju kvalitete ishoda liječenja, ali i zadovoljstva djelatnika zbog rada na suvremenim medicinskim uređajima i uvođenja novih dijagnostičkih pretraga- zaključili su u šibenskoj bolnici.

 

 

26. travanj 2024 16:11