StoryEditorOCM
ŠibenikČuvar Dječjeg festivala

Šibenik se oprostio od prof. Ante Pulića, čovjeka čije je ime odavno preraslo granice njegovog grada

14. studenog 2018. - 17:52

Komemoracijom u Hrvatskom narodnom kazalištu, Šibenik se oprostio od prof. Ante Pulića (76), dugogodišnjeg ravnatelja šibenskog kazališta i direktora Međunarodnog dječjeg festivala (MDF), poznatog javnog i kulturnog djelatnika čije je ime, kako su u svom brzojavu istaknuli Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i Ivica Poljičak, državni tajnik u istom ministarstvu, odavno preraslo granice grada Šibenika.

Dirljivim govorima punim emocija od mirnog i staloženog šibenskog kulturnjaka koji je i u ratnim godinama ustrajao na održavanju MDF-a ("dok ima djece u gradu - bit će Festivala"), oprostili su se Pavle Roca, Pulićev dugogodišnji bliski suradnik i prijatelj i Dragan Zlatović, bivši ravnatelj šibenskog kazališta koji je godinama surađivao i prijateljevao sa svojim prethodnikom na ravnateljskoj dužnosti.

Tužnom skupu obratio se i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika podsjetivši na nemjerljive Pulićeve zasluge u razvoju kulture zbog kojih je ove godine dobio i povelju predsjednice RH.

Na komemoraciji su pročitani i brzojavi kanadskih umjetnika Roberta Greenwooda i Dane Luebke koji su ostali vjerni MDF-u i Šibeniku u najtežim ratnim godinama te književnika Dubravka Jelačića Bužimskog, jednog od urednika MDF-a i Pulićevog suradnika i prijatelja.

Ante Pulić sahranjen je na gradskom groblju Kvanj.

24. travanj 2024 07:30