StoryEditorOCM
Šibenikinfrastrukturni bum

Šibenik neće dobiti samo moderni nogometni stadion, gradonačelnik Burić najavio i novu velebnu dvoranu

Piše Krešimir Gulin
29. svibnja 2024. - 18:24

Čini se kako će Šibenik u narednim godinama doživjeti pravi ‘bum‘ što se tiče gradnje sportske infrastrukture i tako nadoknaditi golemi zaostatak za susjednim gradovima u tom pogledu.

Naime, jučer je u prostorijama nogometnog kluba Šibenika najavljena gradnja modernog stadiona na Šubićevcu.

Šibenik za pet godina dobiva moderni stadion s 8000 natkrivenih mjesta: ‘Spremni smo ugostiti europske utakmice‘

image

Novi nogometni stadion na Šubićevcu

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Tom prigodom šibenski gradonačelnik Željko Burić najavio je još jedan željno iščekivani projekt. Riječ je o gradnji nove sportske dvorane, jer kultni Baldekin odavno je postao pretijesan za sve potrebe brojnih šibenskih dvoranskih sportova.

Prema Burićevim riječima, nova dvorana gradit će se na prostoru bivšeg TEF-a u Crnici, odnosno na Batiželama. Na tom prostoru, prema prvotnim idejama, trebao je biti i novi nogometni stadion, ali od toga se odustalo:

- Da, malo smo lutali u tom smjeru. Ali, ostat ćemo vjerni Šubićevcu, to je ipak tradicija nogometnog Šibenika- rekao je Burić i dodao kako će dvorana na Batiželama biti multifunkcionalna:

image

Željko Burić i novi stadion na Šubićevcu

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

- Osim za sport, ta dvorana će se korisititi i za koncerte, ali i kongrese. Neće biti kao Arena, ali će biti reprezentativna i vrlo funkcionalna- kazao je šibenski gradonačelnik ne otkrivajući detalje novog šibenskog zdanja.

Burić je naglasio kako je u završnoj fazi pregovarački postupak za projekt Batižele:

- On bi trebao biti gotov u kolovozu. Imamo jednog ozbiljnog ponuditelja čije ime ja ne znam, niti ga smijem znati- rekao je gradonačelnik Šibenika.

image

Željko Burić

Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Projektom Batižele, između ostalog, bit će produžena plaža Banj, izgradit će se dva luksuzna hotela i poslovno- stambeni objekti.

No, oko 40 posto zone otpast će na javne sadržaje. Tako će se u praktički novoj gradskoj četvrti naći i osnovna škola, vrtić, dvije parkirne garaže, nova glazbena škola, ali i već spomenuta multifunkcionalna dvorana.

 

25. lipanj 2024 12:00