StoryEditorOCM
ŠibenikSKUPLJA SE POMOĆ

Šibenik na nogama: ovog vikenda sve će biti u znaku malene Kiare, djevojčice koja se bori s opakom bolesti. Evo kako se možete uključiti

Piše Šibenski.hr
15. listopada 2021. - 19:07
Ovog vikenda održava se niz humanitarnih akcija u Šibeniku i okolici kako bi se malenoj Kiari omogućilo liječenje u SAD-uPrivatni album, Cropix, Facebook

Šibenik se dignuo na noge za malenu Kiaru! Naime, ovog vikenda na nekoliko lokacija nastavljaju se humanitarne akcije kako bi se prikupilo dovoljno novca ma liječenje šestogodišnje djevojčice kojoj je dijagnosticiran iznimno rijedak zloćudni tumor na mozgu. U tu svrhu, šibenski Crveni križ otvorio je namjenski žiro račun, a u skupljanju pomoći pridružio se i Grad Šibenik te brojne udruge i lokalne institucije.

Ove subote tako će se prvo u Crnici od 11 do 13 sati održati akcija "Šibenik za Kiaru“ u organizaciji Grada Šibenika, šibenske Turističke zajednice i obrtnika čije su djelatnosti povezane s djecom kako bi osmislili brojne zabavne i kreativne aktivnosti za djecu. Najavljena je bogata tombola s vrijednim nagradama.

Istoga dana, nogometaši Vodica igrat će utakmicu s gostima iz Baške Vode, a sav prihod namjenjen je za liječenje malenoj Kiari.

U nedjelju, 17. listopada, s početkom u 11 sati, u Kanalu sv. Ante organizira se utrka, a pozvani su svi Šibenčani da istrče ili prohodaju dionicu dugu ukupno četiri kilometra. Startnina iznosi 50 kuna, a predviđena je i mogućnost dodatnih dobrovoljnih novčanih priloga koje će donatori ubacivati u za to predviđenu kutiju. Organizatori su Crveni križ, Grad Šibenik, Savez sportova grada Šibenika, Udruga umirovljenika Krešimirova grada, Powerlifting klub Šibenik, DSR ‘Sport za sve’ 08 forca Šibenik i Društvo sportske rekreacije Raslina.

Iduće sobote (23. listopada) pak, najavljen je moto spektakl. Na inicijativu moto kluba Zeleni vitezovi održat će se humanitarni defile kada će put Šibenika krenuti na desetke bajkera iz sjevernog dijela Hrvatske, a dočekat će ih kolege iz cijele Dalmacije.

Po dolasku u Šibenik plan im je vožnja od mosta do plaže Rezalište u Brodarici. Mjesto okupljanja je most gdje će se prikupljati donacije koje će biit predane roditeljima djevojčice Kiare

Također, iduće subote će se trčati šibenskim ulicama. Utrka "Šibenskih deset i Draženova četvorka“ ove će godine imati humanitarni karakter. Sav prikupljen novac ide za liječenje malene Kiare.

Za one koji još nisu, a željeli bi, otoren je i humanitarni telefon 0609003, a svakim pozivom donirate za teško bolesnu djevojčicu iz Šibenika.

Ponovimo i da je broj računa za donacije otvoren na mamu - Matea Lambaša Goršić.

Tekući: HR9125030073251005176

Žiro: HR8125030073151000296

Swift: VBCRHR22

Sberbank d.d.

Model HR 99

19. travanj 2024 07:09