StoryEditorOCM
ŠibenikNa 2 km dubine

Šibenčane i veći dio Dalmacije zatresao i uznemirio potres jačine 4,7 po Richteru, s epicentrom kod Vrpolja: nema ozlijeđenih, ni štete

Piše Branimir Periša
8. lipnja 2021. - 07:00

Novije - 7,20 sati

Darko Dukić, načelnik županijskog Stožera CZ izjavio je da u Centar 112 nije stigao ni jedan poziv za pomoć povezan s jutrošnjim potresom, niti obavijest o materijalnoj šteti. 

-Nadajmo se da će sve ostati na jutrošnjem udaru! - kazao je Dukić.

Ranije

Uređaji Seizmografskog zavoda Hrvatske zabilježili su jutros u 5 sati i 59 minuta potres kod Šibenika magnitude 4,8 po Richteru. Podrhtavanje tla osjetilo se u većem dijelu Dalmacije, a epicentar je bio u Vrpolju, 13 kilometara od Šibenika, na dubini od 2 kilometra. Nekoliko minuta nakon snažnog podrhtvanja tla koje nije (pre)dugo trajalo, lokalnim radijskim postajama počeli su se javljati slušatelji iz okolice koji su dakako, osjetili udar poput snažne eksplozije, no nitko nije svjedočio da ima ozlijeđenih ili materijalne štete.

-Može se očekivati još slabijih potresa ovih dana. To je novi epicentar u odnosu na ostale, dosad aktivne - izjavila je za N1 Marija Mustać, dežurna seizmologinja. 

25. travanj 2024 11:30