StoryEditorOCM
Šibenikoporba skeptična

Šibenik dobio zeleno svijetlo za milijunski kredit: ‘Devet godina slušam o bankrotu Grada, ovo zaduženje je mudro poslovanje‘

Piše Davorka Blažević
10. ožujka 2022. - 16:00
Gradonačelnik Burić tvrdi da će devet milijuna kuna biti vraćeno do kraja godineNikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Gradsko vijeće Šibenika prihvatilo je danas  i Odluku o kratkoročnom zaduženju Grada za 9 milijuna kuna, prema ćemu je oporba izrazila skepsu, dvojeći radi li se dosita, kako stoji u obrazloženju odluke, o dospjelim obvezama za četiri europska projekta, za što će novac biti refundiran, ili pak o nelikvidnosti Grada kao posljedici lošeg i nestručnog planiranja proračuna.

Mario Kovač se zapitao" imamo li sezonski proračun ili su nam planeri loši i nekvalitetno obavljaju svoj posao", jer je neshvatljivo da se dva mjeseca od donošenja proračuna već suočavamo s disbalansom, rekao je.

Nema govora o lošem ili nestručnom planiranju proračuna, tvrdi gradonačelnik.

- Punih devet godina slušam priče o bankrotu Grada, ali svi projekti koje smo obećali ili su završeni ili će biti završeni, a obveze plaćene. Ovih devet milijuna kuna zaduženja mudro su poslovanje, jer se radi o jeftinom novcu s kamatom od samo 0,26 posto, pa će troškovi kredita biti jedva 20 tisuća kuna, a vratit ćemo ga do kraja godine. Mi smo jedan od rijetkih gradova U Hrvatskoj koji redovito isplaćuje plaće, podmiruje obaveze i funkcionira bez ikakvih potresa- izjavio je Burić.

Najavljeno je i otvaranje rekonstruirane Tvrđave sv. Ivana za 4. lipnja ove godine, čime je gradonačelnik želio zaustaviti nagađanja o mogućem zastoju radova. Također, decidirano je kazao da će u rujnu ove godine narančasto-crni autobusi gradske komunalne tvrtke pokrivati sve postojeće koncesijske linije i da će gradski prijevoz na svim linijama biti osiguran svakih 20 minuta. Šibenik će tako biti prvi hrvatski grad s besplatnim javnim gradskim prijevozom - potvrđeno je još jednom.

19. travanj 2024 02:06