StoryEditorOCM
ŠibenikMirno okupljanje

Šibenčani poslali poruku mira: ‘Ne želimo društvo koje počiva na praznim prijetnjama, ne treba nam zveckanje oružjem‘

Piše Toni Veljača
2. ožujka 2022. - 19:23

Na ratna zbivanja u Ukrajini koja traju već sedmi dan nisu ostali imuni ni Šibenčani. S glavnog šibenskog trga, na istok Europe, poslana je snažna poruka mira i tako, barem simbolički, istaknuli kako je rat - nedopustiv.

Mirno okupljanje organizirala je Kulturna udruga Fotopoetika, Šibenska udruga mladih Š.U.M., Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” te udruga mladih “Mladi u EU”. Organizatori su u obraćanju okupljenima pročitali Apel žena za mir, koji je nastao prvog dana invazije Putinove vojske na Ukrajinu, a koji je do sada potpisalo preko 400 žena iz Europe i svijeta.

- Jedino što bi u današnje vrijeme trebalo biti prihvatljivo je potpuna osuda nasilnih, militarističkih načina rješavanja sukoba. Ne želimo društvo koje počiva na praznim prijetnjama, ne treba nam zveckanje puškama, ne želimo političare koji najbolje znaju vrijeđati, prijetiti i pokazivati zube. Prizori rata svijet su koji treba najoštrije osuditi i svijet su koji jasno i bez okolišanja treba prozvati neprihvatljivim – jasno su poručili organizatori.

image
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Sljedeće mirno okupljanje na Poljani održat će se u subotu, 5. ožujka u 11 sati i 30 minuta.

26. travanj 2024 16:05