StoryEditorOCM
Šibenikdosta je!

Šibenčani najavili protestnu akciju na Poljani u znak potpore Mireli Čavajdi, ženi kojoj je uskraćeno pravo na prekid trudnoće

Piše Šibenski.hr
10. svibnja 2022. - 11:15
Na Poljani će ovog četvrtka s početkom u 18 sati Šibenčani pokazati solidarnost s Mirelom ČavajdomCropix

Ovog četvrtka s početkom u 18 sati na šibenskoj Poljani održat će se protestna akcija pod nazivom "Dosta!" u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom, ženom kojoj je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće. Akcija će se u isto vrijeme održati u nekoliko gradova u Hrvatskoj.

'Dosta! Dosta uskraćivanja zdravstvene skrbi! Dosta! Dosta zanemarivanja ženskog zdravlja! Dosta! Dosta političkih igara na račun zdravlja žena! Dosta! Uništavanja javnog zdravstva i zanemarivanja zdravlja žena! Akcija se održava održava u znak solidarnosti s Mirelom Čavajdom te svim ženama kojima je uskraćen zakonski zajamčen prekid trudnoće i drugi oblici zdravstvene skrbi. Prosvjed je iskaz solidarnosti sa svim ženama koje su doživjele različite oblike nasilja u zdravstvenim ustanovama i kojima se iz dana u dan krše prava na zdravlje osigurana Ustavom i zakonskim okvirima Republike Hrvatske. Pozivamo vas na otpor sustavnom uništavanju javnog zdravstva, za što su odgovorni Vlada RH, Sabor RH, Ministarstvo zdravstva i čelnici javnozdravstvenih ustanova', napisali su u svom pozivu organizatori.

26. travanj 2024 16:05