StoryEditorOCM
Šibenikprobijeni rokovi

Šibenčani će još najmanje dva mjeseca morati zaobilazno s rive do centra grada

Piše Toni Veljača
7. rujna 2023. - 16:39
Građevinski radovi na obnovi zgrade Porezne uprave, zbog kojih je zatvoren jedan prometni trakNikša Stipaničev/Cropix

Nazire li se napokon završetak radova na zgradi Porezne uprave nasuprot šibenskog autobusnog kolodvora? Ako je suditi prema posljednjem potezu investitora, dalo bi se zaključiti kako će obnova četverokatnice potrajati još barem nekoliko mjeseci.

Naime, iz Porezne uprave na adresu grada Šibenika stigao je pismeni zahtjev za produljenjem roka radova do 1. studenog ove godine. Isti je, napomenimo istekao prvog dana rujna. Ostaje nejasno gdje je zapelo u rekonstrukciji zgrade na kojoj su radovi prijavljeni još sredinom lipnja prošle godine, uslijed čega je došlo i do zatvaranja dijela ulice koja je, a pogotovo u ljetnim mjesecima zbog velikog broja autobusa, ionako poprilično frekventna.

- Zaprimili smo zahtjev za produljenjem radova, međutim još uvijek im nije ništa odobreno. Trenutno Grad pregovara s investitorima, tako da konačna odluka za odobrenjem zahtjeva još nije donesena – kazao nam je u telefonskom razgovoru šibenski dogradonačelnik, Danijel Mileta.

Nema sumnje, u interesu je i grada Šibenika da se što prije završe radovi na zgradi Porezne, ako ništa onda barem zbog protočnosti prometa i vozača, koji će, izgledno je, do centra Grada i naredna dva mjeseca voziti zaobilaznim putem, preko autobusnog kolodvora.

02. svibanj 2024 19:34