StoryEditorOCM
ŠibenikPrepucavanja oko Rezališta

SDP: Pristupni put od magistrale do plaže je opasan; Grad Šibenik: Ne možemo 'na slijepo' asfaltirati postojeće stanje

18. lipnja 2019. - 16:43

Šibenski SDP-ovci već duže vrijeme prakticiraju terensko ukazivanje na konkretne, mahom komunalne probleme gradskih mjesnih odbora i četvrti. Ne prvi put, pred kamere i mikrofone predstavnika medija jučer je stao Ivan Rajić, drugi čovjek Gradske organizacije SDP-a kako bi prozvao šibensku gradsku vlast, konkretnije dogradonačelnika Miletu zbog pristupnog puta plaži Rezalište na Brodarici.

Prilaz sve posjećenijoj gradskoj plaži u koju je u fazama utrošeno 14,5 milijuna kuna, ustvrdio je Rajić, nešto je što bode oči svim građanima Šibenika, posebno Brodaričanima, pa nije točno da je ona dovršena i da "punim jedrima" može ići dalje, kako se izrazio dogradonačelnik u ožujku ove godine.

- Ovaj neuređeni, bijeli pristupni put sa magistrale do plaže vrlo je opasan. Pri izlazu sa njega na glavnu prometnicu kroz Brodaricu već se dogodilo više prometnih nesreća i pitam se kad će odgovorni konačno reagirati. Imovinsko-pravna pitanja ne bi trebala predstavljati problem. Unatoč činjenici što se radi o privatnom vlasništvu, budući da se dio zemljišta godinama koristi kao pristupni put, po slovu zakona ne bi trebale postojati nikakve objektivne zapreke za izvlaštenje, kako je to već napravljeno pri uređenju mnogih drugih pristupnih cesta u našim naseljima i dijelovima grada-bio je decidiran Rajić.

Osvrnuo se potom i na Miletin prošlogodišnji odgovor na novinarski upit zašto nije uređen pristupni put do plaže Rezalište koji se, kako je rekao, može pronaći na dostupnim internetskim stranicama.

- Kazao je tada kako od srama od Hrvatskih cesta ne može tražiti uređenje pristupnog puta jer su Hrvatske ceste gradu Šibeniku darovale rotor Meterize. Hrvatske ceste su, međutim, nadležnost za uređenje puta prebacile na lokalnu zajednicu, odnosno grad Šibenik. A što se tiče rotora - ma kakvo darovanje, zamjeniče gradonačelnika?! Svima nam je poznato da je Zakonom o gradnji cesta u RH uređeno da iz prodaje goriva i svih energenata 80 lipa odlazi upravo za to. Prema tome, ne može se govoriti da je netko Šibenčanima i Šibeniku nešto darovano, već upravo obratno - da su Šibenčani vrlo vjerojatno već do sada isplatili rotor Meterize-poentirao je podpredsjednik šibenskog SDP-a zaključivši kako bi se zbog lažnih i neodgovornih obećanja trebalo sramiti pred građanima Šibenika.

Poruku gradskoj vlasti uputila je sa pressice održane kraj pristupnog puta na plažu Rezalište i Dijana Pajić, SDP-ova vijećnica u brodaričkom Mjesnom odboru sugeriravši im "da ne bi slučajno i na Rezalištu uveli naplatu parkiranja kao što se radi na Banju".

- Rezalište je ipak stvar Brodaričana i Šibenčana, njihovih gostiju, to su naše plaže, a mislim da se sasvim dovoljno izdvaja iz brodaričkih komunalija i legalizacija da bi nam trebao još i taj namet trebao-zaključila je Pajić.

Iz šibenske gradske uprave, pak, stigla je reakcija na prozivke iz redova gradskog SDP-a. U odgovoru na pitanje zašto se do sada nije uredio pristupni put plaži Rezalište, resorni gradski ured ističe kako su za sve ulaze, odnosno izlaze na i s Jadranske magistrale nadležne Hrvatske ceste "što potvrđuju i protagonisti konferencije za medije".

- Grad Šibenik već tri godine traži od Hrvatskih cesta da isprojektiraju i izgrade cestovni priključak za cijelu zonu kojoj pripada i plaža Rezalište. Koliko nam je poznato, jedna od varijanti je bio i kružni tok. Postojeći priključak jest opasan i upitne legalnosti, a bijeli put s njega vodi preko privatnih parcela. Grad Šibenik ne može "na slijepo" asfaltirati postojeće stanje. Također, ovo nije prvi put da politički oponenti iskrivljuju riječi gradskih čelnika ili ih stavljaju u drugačiji kontekst, a sve u svrhu dezinformiranja javnosti - stoji u priopćenju iz gradske uprave Šibenika.Miletu

 

03. svibanj 2024 13:39