StoryEditorOCM
ŠibenikNekretnine u Šibeniku

Saznajte koji su kvartovi najatraktivniji za kupnju nekretnina u našem gradu

Piše PROMO
15. ožujka 2023. - 13:04

Kupujete nekretninu u Šibeniku? Saznajte na koje kvartove trebate obratiti pažnju.

 

 

Šibenik je grad bogate povijesti i kulturne baštine smješten na srednjoj dalmatinskoj obali. Svojom jedinstvenom kombinacijom povijesnih znamenitosti i prirodnih ljepota, Šibenik je postao vrlo popularna turistička destinacija. No, osim turističke privlačnosti, Šibenik je postao vrlo privlačan i za kupnju nekretnina, bilo da tražite kuću ili stan.

Kada se odlučujete za kupnju nekretnine u Šibeniku, jedan od ključnih faktora je odabir kvarta u kojem želite živjeti.

4 top lokacije u Šibeniku i okolici

Grad Šibenik je primjer grada koji je uspješno iskoristio EU fondove i ostvario značajan napredak u svim područjima, zahvaljujući obnovi tvrđava, postali su jedna od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, a poduzetnički centar Trokut je dao novi poticaj lokalnom gospodarstvu te privukao digitalne nomade iz svih dijelova svijeta. Stoga nas zaista ne čudi što ste odabrali baš ovaj grad kao lokaciju svoje nove nekretnine. Sad vam samo prostate izabrati lokaciju, odnosno kvart koji će biti idealan za život.

Ako birate najpopularniji kvart za život u Šibeniku, kupovina stana na Šubićevcu bi mogla biti odlična odluka. Šubićevac je kvart smješten na sjeveroistočnom dijelu grada i već duže vrijeme slovi kao jedan od najtraženijih kvartova za kupnju nekretnina u Šibeniku. Dobro je povezan s centrom grada, ali je istovremeno i izvan gužve i gradske vreve. Ovaj kvart nudi mnoštvo sadržaja za obiteljski život, kao što su škole, vrtići, sportski tereni, trgovine i parkovi. 

Drugi kvart koji se ističe je Baldekin. Smješten na jugoistočnom dijelu grada, Baldekin je poznat po svojoj izvrsnoj povezanosti s gradom i sadržajima koji su dostupni u kvartu. Na glasu kao jedan od najživljih kvartova u Šibeniku poznat po spomeniku košarkaškoj legendi Draženu Petroviću, Baldekin je izuzetno atraktivan. U blizini vaše nove nekretnine će vam biti Veleučilište, bolnica, sportska dvorana, vrtić te mnogi drugi sadržaji koji će vam učiniti život ugodnim. 

Žaborić je pak obalni kvart smješten nekoliko kilometara južno od Šibenika i izvrsno je mjesto za kupnju nekretnine ako tražite obalni životni stil. Žaborić nudi prekrasne plaže, čisto more i miran život, a u blizini će vam biti i trgovine, restorani i kafići. Osim toga, Žaborić je dobro povezan s drugim dijelovima grada, pa ćete tako za petnaestak minuta stići do centra Šibenika.

Koje još kvartove uzeti u obzir?

Svaki kvart ima svoje prednosti i mane, Tako ćete primjerice kupnjom nekretnine u starom dijelu grada moći uživati u bogatoj kulturnoj baštini i povijesti i svi sadržaji će vam biti na dohvat ruke, no trebate se pripremiti na problem s parkingom. 

Baldekin primjerice ima razumne cijene nekretnina i blizu je mnogih sadržaja, a s obzirom na to da se tu nalaze mnogi stambeni blokovi postoji mogućnost buke. Na Vidicima ćete imati prekrasan pogled i mirnu i tihu okolinu ili ćete možda radije odabrati Crnicu koja je na izvrsnoj lokaciji, u blizini plaže Banj i glavnih turističkih atrakcija, a osobama sportskog duha će svakako odgovarati blizina bazenskog kompleksa. 

Brodarica je zanimljiv kvart koji se nalazi u mirnom okruženju mnogih privatnih kuća i apartmana za najam, većina njih ima pogled na more, no pripremite se na moguće gužve tijekom ljetnih mjeseci. Slična stvar s ljetnim gužvama je i u kvartu Podsolarsko. Ovaj kvart je udaljen od centra grada desetak minuta umjerene vožnje, a velika prednost mu je lijepa priroda i pogled na more. Blizu je aquaparka i na razumnoj udaljenosti od trgovačkog centra. 

Koji god kvart odabrali nećete pogriješiti, Šibenik je ipak jedan od naših najljepših gradova, zar ne?

 

 

25. travanj 2024 09:18