StoryEditorOCM
ŠibenikOd Jadrije do Lozovca

Savjetnik Hrvatskih šuma Nediljko Dujić "priveo" svog šefa na razgovor kod gradonačelnika Šibenika; tema nije manjkalo

Piše Šibenski.hr
9. siječnja 2018. - 19:57

U Uredu gradonačelnika Šibenika Željka Burića danas je održan sastanak na kojem je sudjelovao predsjednik uprave Hrvatske šuma Krunoslav Jakupčić u pratnji savjetnika u Hrvatskim šumama Nediljka Dujića sa suradnicima.

Među ostalim, razgovaralo se o rješavanju imovinsko-pravne problematike u nadležnosti Hrvatskih šuma na području Jadrije. Kako je rečeno na sastanku, intenzivirat će se aktivnosti ucrtavanja postojećih cesta prema izrađenom elaboratu nerazvrstanih cesta koji ranije nije proveden u Katastru radi prelaska na Zajednički informacijski sustav zemljišnih knjiga i katastra ( ZIS).
Grad Šibenik i Hrvatske šume surađivat će u postupku utvrđivanja građevnih čestica za legalizirane objekte, s ciljem da se izbjegnu i mogući infrastrukturnih problemi.

'U Gradskoj četvrti Jadrija naslijeđeni su brojni problemi, a cilj nam je uhvatiti se u koštac s njima. Upravo su Hrvatske šume dominantan faktor kad su u pitanju imovinsko- pravni odnosi i drago nam je da imamo priliku razgovarati o rješenjima. Grad Šibenik će, uz pisano obrazloženje, Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za sve objekte i zemljišta na Jadriji za koje smatramo da bi njima trebali upravljati- kazao je gradonačelnik Šibenika Željko Burić.

Razgovaralo se i o problemu igrališta u Lozovcu te će postupak koji se odnosi na status predmetnog zemljišta biti pokrenut u Ministarstvu poljoprivrede.

Također, Grad će Hrvatskim šumama uputiti i zahtjev za dodjelu zemljišta na kojem su teniski tereni na Šubićevcu.

23. travanj 2024 13:33