StoryEditorOCM
Šibeniklijepa gesta

Sada će lakše na kulturne i edukativne sadržaje: Besplatne autobusne mjesečne karte izbjeglim Ukrajincima smještenima na šibenskom području

Piše šibenski.hr
15. travnja 2022. - 08:33

Uz potporu "Autotransporta d.d.“ , izabranog koncesionara za obavljanje komunalne djelatnosti prijevoza putnika u javnom gradskom prometu, Grad Šibenik je odobrio izdavanje prve mjesečne karte za gradski linijski prijevoz Nataliji Tatarchenko i njezinoj djeci Zlati i Matviyu, ukrajinskim izbjeglicama  koji su smješteni u Dubravi.

Prema riječima Mirjane Žurić, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika, iz gradskog će se proračuna,  u okviru socijalnih davanja,  financirati mjesečni autobusni pokazi članova izbjeglih ukrajinskih obitelji koji tjedno prisustvuju kulturno-edukativnim programima u gradskim kulturnim ustanovama,  a smješteni su na širem području grada Šibenika. Istodobno  će „Autotransport d.d.“ sa svoje strane financirati izradu fotografija i tiskanje njihovih mjesečnih karata.

„Ova odluka provedena je uz svesrdnu pomoć i odobrenje našeg koncesionara,  „Autotransporta d.d.“, a na inicijativu  više šibenskih kulturnih udruga i pojedinaca - volontera zainteresiranih za pomoć ukrajinskim izbjeglicama sa smještajem na našem području. Stvorena je jedna lijepa, humanitarna sinergija, sve s ciljem pomoći ukrajinskim obiteljima da im tečajevi hrvatskog jezika i brojni drugi kulturni i edukativni sadržaji koje pohađaju budu lakši i dostupniji. Zahvaljujem, stoga, našem koncesionaru i inicijatorima ove plemenite akcije“- kazala je Mirjana Žurić.

01. travanj 2023 06:46