StoryEditorOCM
ŠibenikVandalski čin

Ružičastom bojom išarano tek postavljeno remek-djelo Zvonimira Vile: ‘Ogorčeni smo, ne znamo uopće kako to sada očistiti...‘

Piše šibenski.hr
14. prosinca 2021. - 13:10
Brončana skulptura Sibenik Zvonimira Vile, postavljena u centru grada ispred Gradske uprave, polivena je roza bojom  Nikša Stipaničev/Cropix

Vandalski čin dogodio se u Šibeniku tijekom noći s ponedjeljka na utorak. Naime, neki divljak je ružičastom bojom oskrnavio sjajan reljef stare šibenske gradske jezgre, rad kipara Zvonimira Vile, koji je u rujnu postavljen na trgu ispred Krešimirovog doma.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U međuvremenu taj je reljef izliven u bronci postao prava atrakcija i gotovo da nema Šibenčanina kojemu nije zaokupio pažnju. Također, zadovoljstvo njime nisu krili ni gosti Šibenika.

- Iznenadilo nas je to neugodno jutros. Ne mogu shvatiti vandale koje rade ovakve stvari i diraju se u simbole Šibenika, što je reljef Zvonimira Vile u ovih par mjeseci zaista i postao. Ogorčen sam, i nemam pojma koliko će koštati da se ovo očisti. Vilina skulptura je od bronce, i treba dobro proučiti kako to ispravno očistiti- kazao je za portal ŠibenikIN Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Šibenika.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
24. travanj 2024 23:34