StoryEditor
Šibenikborba se nastavlja

Roditelji malene Šibenčanke ne gube nadu: za Kiaru skupljeno oko 10 milijuna kuna, još uvijek nedovoljno da dobije priliku za život

Piše Dolores Tolić/Gloria.hr
11. studenog 2021. - 10:51

Sedmogodišnja Šibenčanka Kiara Goršić, kojoj je prije četiri mjeseca dijagnosticiran zloćudni tumor na mozgu, bila je bezbrižno i veselo dijete - a sada, nakon operacije, zračenja i teške terapije, njezini roditelji pokušavaju prikupiti novac potreban za liječenje.

Dok u ružičastoj suknjici od tila i s krunom na glavi crta za stolom u dnevnoj sobi, djevojčica Kiara Goršić doima se poput bilo koje razigrane sedmogodišnjakinje. No, Kiarin život sve je samo ne bezbrižan. Krajem srpnja dijagnosticiran joj je zloćudni tumor na mozgu, a njezina borba ni izbliza nije gotova. Nakon što je dva mjeseca provela u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti, gdje je podvrgnuta brojnim zračenjima, prošli se tjedan vratila kući u Šibenik, piše Gloria.hr

Kiarina mama Matea (30) i tata Valentino (33) kažu da hrvatski liječnici više ne mogu ništa napraviti za njihovu kćer. Nesretnim roditeljima jedina nada je eksperimentalno liječenje u Americi, a za to trebaju veliku pomoć jer troškovi iznose oko pet milijuna dolara. U protekla dva mjeseca, otkako je za Kiaru pokrenut jedan od najvećih lanaca dobrote, prikupljena su brojna sredstva, no još nedovoljna da bi plavokosa djevojčica dobila priliku za život.

- Uključilo se doista mnogo ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Posebno se trude naši sugrađani koji svaki tjedan organiziraju neku humanitarnu akciju za Kiaru.

Dosad su prikupili oko 10 milijuna kuna, no borba se nastavlja.

Otkako je Kiara prošli utorak otpuštena iz bolnice, njezini roditelji najteže se nose s neizvjesnošću. Rezultate nedavne terapije znat će početkom prosinca, no liječnici su ih odmah upozorili da se ne nadaju previše.

item - id = 1142109
related id = 0 -> 1158945
related id = 1 -> 1159710
16. siječanj 2022 19:49