StoryEditorOCM
ŠibenikDRUGO POLUVRIJEME

Rezime izbora u HDZ-u: Pauk se našao po prvi puta u ovakvoj situaciji, Burić ide po rekordni treći mandat na čelu grada

Piše Branimir Periša
17. svibnja 2021. - 09:47

Znalo je biti i veselije u HDZ-ovu izbornom stožeru kada se moglo uzviknuti 'Hop!' s pobjedom u rukama bez (nelagodnih) misli o drugom izbornom krugu. Mislimo najprije na županiju, gdje je župan Pauk po osvojenim glasovima za stotinjak 'kružića' tanji od oštrog konkurenta Marka Jelića, kninskog gradonačelnika.

Prema vlastitom priznanju, Pauk u svojoj dosadašnjoj političkoj karijeri nije bio u takvoj situaciji, no treba i to iskušati - i pobijediti na kraju - priznao je.

-Uvjeren sam da će Pauk pobijediti. Od sutra je nova utakmica, a lista za županijsku skupštinu ima nešto više od 35 posto te ćemo usporedo s izborom za župana ići na sklapanje većine u županijskoj skupštini, izvijestio je Dujić.

Goran Pauk je optimist, također uvjeren u pobjedu u drugom krugu, a za Željka Burića, koji je dobio visokih, no nedostatnih 46 posto za pobjedu u prvom krugu, situacija je samo naizgled komotna.

-Ja međutim, tako ne razmišljam. Od danas nastavljamo raditi normalnim ritmom, nevezano s kampanjom, nego onako kako smo počeli 2013. godine. Nisu važne razlike u postocima, nego u učinjenom poslu. Mi smo jedina politička opcija koja ne samo da nudi brojne projekte, već su oni u visokom stupnju razrade, s jasnom financijskom konstrukcijom, kazao je Željko Burić.

Dujić je na kraju rezimirao da HDZ ima potvrđene pobjede u Kijevu, Ružiću, Promini i Drnišu, gdje će se vjerojatno ponoviti izbori za gradsko vijeće budući da iz redova nacionalnih manjina nitko nije prošao, no to neće utjecati na rezultat HDZ-a.

U Skradinu podsjetio je, nije bilo političke konkurencije i to je glatka pobjeda, a HDZ je na pobjedničku listu upisao i Bilice, gdje je pobjedila dosadašnja koalicija. U Rogoznici izgleda, također treba očekivati drugi krug izbora, također i u Vodicama, gdje je HDZ u velikoj prednosti. Pripetavanje predstoji i u Tisnome, a Dujić je na kraju čestitao starim načelnicima Pirovca, Murtera i Tribunja kojima su birači opet dali povjerenje.

-

14. travanj 2024 15:20