StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Revanš na domaćen terenu: neriješeno sa Česima nije ono šta nas more i triba zadovoljiti. Triba ostvariti prednost priko Čehinja!

Piše Branimir Periša
26. lipnja 2021. - 11:08

- Stigla je turistička sezona! U jednomen trgovačkomen centru frižideri su puni kokoša, triba se čovik dobro pomučiti da iz otih 'rpa iskopa bokun kojega drugoga mesa!– svečano je objavija El Tigre društvu u Paroninoj betulici.

Ne tribaju njemu reći da je počelo niti Dino Karađole a ni Željana Šikić iz turističkih zajednica; kada se te puste kokoše sljubu sa kartonima pive i svin drugin šta naši turisti nosu sa sebon u gepeciman od auta ne bi li uštedili na litovanju, slika je dovršena. To je ka zadnji potez pinelon i šlus!

- Znate, vi ste vrlo zanimljiv čovik, rekla mu je Dobra Parona, sve ga gleda ispo' oka. Meni i brojnin drugin ljudiman ćaro je da je sezona počela zato šta golin okon vidimo turiste na ulicaman i po plažaman, a vi brojite zaleđene kokoše po centriman!

Zadnji put, nastavila je, rekli ste da je sezona stigla jerbo je smrdilo u Mandalini, tamo di fekalci iskrcavaju onaj bljušt iz septičkih jama u kolektor. Kod vas sve neki čudnovati znaci sezone, inbokaje ga ona, a okice jon pune vragolastog sjaja.

-To šta vi gledate i brojite, mogu biti i maškare, a ne turisti. Oću reći, nikomen više ne virujen jerbo smo okruženi zavjeraman svih fela, međutin moji pokazatelji su egzaktni! – otpovrnija je i otpija gucalj iz ledene, orošene guzlaste boce pive.

Perike fuzbalerke

- Uostalon, nastavija je, poznato je da meni baš nešto i nije stalo do lita ali ovome se veselin. Samo zbog jedne stvari – triba se revanširati Česima zbog one fuzbalske utakmice u Glazgovu.

- A čemu to, ol nije ispalo neriješeno? - čudi se Dobra Parona i onda sa znalačkon sigurnošću zaključuje da bi naši kockasti bili još bolji da nosu frizure fuzbalerke, još uvik popularne u Českoj. Drugi put - napisaće ona Daliću priko fejsa – neka naši momci, kada budu igrali sa Česima metnu makar perike fuzbalerke, pa da vidiš! - rekla puna ponosa na svoju analizu.

- Ma ne! - odvraća El Tigre. Pa niko nije lud praviti uzvratnu utakmicu, međutin neriješeno sa Česima nije ono šta nas more i triba zadovoljiti. Triba ostvariti prednost priko Čehinja, kako ne razumite, a lito je prava prilika, kada se sve sjatu ode. Ono šta nije dobiveno u gostiman, neka se osvoji na domaćen terenu. Jerbo – ko se osveti, taj se ne posveti! - uzviknija je borbeno.

Galebarenje aplikacijon

- Da, da... - pogledala ga je sa posprdnin izrazon lica od glave do pete obamirivši mu tanušne nogice šta viru iz kratkih gaća, u nastavku se prilija obilati štumak, a faca se srićon, skriva ispod kape i oćala od sunca, da Čehinje priko kojih bi nastavlja nogometni rat drugin sredstviman baš odma ne shvatu s kime imaju posla.

- Znate šta? Zadnje šta ste uspješno osvojili bili su Miljevci u Domovinskomen ratu i na tome van svaka čast. Zaboravljeni, časni posal galeba ostavite mladiman, svituje ga toplin glason. Pa ako su cijepljeni, bože moj, njiova volja!

- Ma proba san svitovati mlade, ništa od toga, čast traži da se aktiviran, uvjerava je.

- Jelte, a šta in je problem? - radoznala je Dobra Parona.

- Oni bi, jedino ako za to postoji aplikacija za pametni mobitel, odgovorija je.

- Onda je najbolje da Čehinje dođu naoružane, ka prave, empacipirane žene. Da vidimo oće li momci štokoda izvoljevati prid pištoljon uperenin u prsi...

20. travanj 2024 14:03