StoryEditorOCM
Šibenikpogled unazad

Retrovizor Ive Mikuličina: Zašto je Jelić ‘preskočio‘ Valentinu i je li Pauk zaposlio rođaka načelniku Tribunja?

Piše Ivo Mikuličin
19. lipnja 2021. - 18:18

Zašto je Marko 'preskočio' Valentinu?

Marko Jelić je novi šibensko-kninski župan, čime se definitivno moraju pomiriti njegovi politički suparnici. No, problem su i Markove žestoke pristaše, koje ga žele abolirati i za nemali propust iz doba dok je bio gradonačelnik Knina, a kad nije htio prirediti primanje za brončanu rukometašicu Valentinu Blažević samo zato što je njezin otac Ante iz suprotnog političkog tabora. Umjesto bilo kakve polemike oko toga prenosimo izjavu hrvatske reprezentativke, simpatične Valentine.

- Ne krijem da sam u tom trenutku bila razočarana, ali ne opterećujem se tim i sličnim stvarima. No, kako preskočiti činjenicu da su ostali kninski sportaši poslije velikih uspjeha imali primanje kod gradonačelnika, a ja nisam dobila ni čestitku!? Mogli su mi čestitati barem preko društvenih mreža, ako me gradonačelnik osobno nije htio primiti… - oglasila se Valentina, koju su, kao i ostale hrvatske rukometašice poslije bronce slavili diljem Lijepe naše.

Uostalom, uvjereni smo kako bi župan Jelić, da može vratiti film, jamačno postupio drugačije. Pogotovu što su i Milanović i Plenković priredili primanje za Valentinu i suigračice.

Nije nego…

Načelnik općine Tribunj Marko Grubelić odbacuje tvrdnju „da je, unatoč različitim stranačkim bojama, cijelo vrijeme dobro surađivao s bivšim županom Goranom Paukom, a pogotovu tezu da mu je Pauk pomogao kod zapošljavanja bliskog rođaka“.

- Prava je istina da smo Pauk i ja dobro surađivali u prve dvije godine njegova mandata, dok zadnje dvije praktički nismo imali kontakt. A što se tiče „zaposlenog rođaka“, ja za to prvi put čujem. Volio bih da se netko isprsi i osobno kaže tko je koga zaposlio i sa čijom pomoći - izjavio je Grubelić.

Emotivni Ljutić

Rektor splitskog sveučilišta dr. Dragan Ljutić ne propušta priliku iskazati potporu i emocionalnu pripadnost rodnom Šibeniku, gdje je, uostalom, završio gimnaziju.

- Šibenik zaslužuje sveučilište. Dobrim dijelom i zbog napora koje ulaže vrijedni i vizionarski raspoloženi gradonačelnik, moj kolega Željko Burić. U tom smislu ima svakako moju potporu. Sveučilište bi mom rodnom gradu donijelo dodatnu sigurnost življenja, rast razvoja, te napredak i ostanak mladih ljudi - potencira dr. Ljutić.

Vrijedi spomenuti i sitnicu da je Ljutić kod svoje ne tako davne splitske inauguracije od klape tražio da mu u službenom programu zapjeva „Šibensku baladu“!

Desto u Libertasu

Ove se godine ne obilježava samo 30. obljetnica Šibenskog rujanskog rata, već i jednako godina od dolaska konvoja „Libertas“ u praktički okupirani Dubrovnik. Valja podsjetiti da su se na palubi broda „Slavija“, koji je 31. listopada uplovio u luku Gruž, našli i ondašnji predsjednik Predsjedništva SFRJ Stipe Mesić, i hrvatski premijer Franjo Gregurić, i hrvatski ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović, i mnogi drugi. Među 29 brodova koji su vozili pomoć i donijeli nadu očajnim Dubrovčanima bio je i „Desto“, brod novoizabranog vodičkog gradonačelnika Ante Cukrova.

- U tim važnim trenucima hrvatske povijesti obitelj Cukrov nije štedjela ni vremena, ni novca, ni truda da pomogne Dubrovčanima.

I čudi me kako taj podatak u nesmiljenoj izbornoj kampanji nitko nije potencirao – kazivao nam je šibenski pjesnik Frane Bilić, poznat po dalmatinskom evergrinu „Da te mogu pismom zvati“.

„Desto“ je brod star više od 120 godina. Na talijanskom "desto" znači budan, pa se nadamo da će šjor Ante iduće četiri godine biti itekako budan, kad je riječ o interesima grada Vodica.

Aco je pričao s Klarom

Biserka Petrović nije bila baš nježna prema Klari Szalanty, kad je vozačicu (i bivšu Draženovu djevojku) u prometnoj nesreći, u kojoj smo izgubili košarkaškog Mozarta, nazvala „monstrumom“ te otkrila kako je odbila svaki kontakt s njom.
Suprotno majci, brat Aleksandar pristao je na emotivni razgovor s Klarom tijekom Europskog prvenstva u Münchenu, održanog samo mjesec dana poslije Draženove smrti. Na potresnu ćakulu mađarska je manekenka stigla s gipsanom ovojnicom na nozi, kao jasnom posljedicom prometne nesreće.

Dogodilo se to dan poslije odlaska kompletne reprezentacije u njemački gradić Denkendorf na mjesto pogibije kapetana Dražena, gdje su Kukoč i ostali položili cvijeće i zapalili svijeće.

19. travanj 2024 16:12