StoryEditorOCM
ŠibenikFair play

Restović nazvao Burića i čestitao na pobjedi: ‘Naši vijećnici nikada neće igrati prljavo. Bit ćemo konstruktivna oporba‘

Piše Marija Lončar
30. svibnja 2021. - 21:00

Tonči Restović kandidat SDP-a i Nove ljevice za gradonačelnika Šibenika uvjerljivo je poražen u drugom krugu. Svog političkog protivnika Željka Burića Restović je nazvao čim su prvi rezultati pokazali da dosadašnji gradonačelnik Šibenika osvaja i treži mandat:

--Nazvao sam gradonačelnika Burića i čestitao mu na još jednom mandatu te sam mu zaželio sreću.  Što on i njegova administracija budu bolje radili bit će nama svima u Šibeniku bolje.  Rekao sam mu da i da ćemo biti konstruktivna oporba. Moja četiri vijećnika  nikada neće napadati i vrijeđati na osobnoj razini.  Toga u Gradskom vijeću od mojih vijećnika nećete čuti,  ali ćemo upozoravati na propuste, davati svoje ideje kako poboljšati život svih Šibenčanki i Šibenčana- kazao je    Restović. 

Najavio je kako će nakon svega sjesti sa svojim suradnicima i raspraviti što i kako dalje.  Zahvalio je i svima koji su izišli na izbore, posebno onima koji su glasali za njega, ali i Burićevim glasačima, jer je, naglasio je, važno za demokraciju i društvo da na izbore iziđe što više ljudi.

-Bit ćemo konstruktivna i živa oporba, bez vrijeđanja. Političku  utakmicu treba voditi idejama, a ne vrijeđanjem.  Moram biti iskren i reći da smo napravili nekoliko pobjeda u ovo im izborima.  Prvo, natjerali smo Burića da ide u drugi krug, iako su mu sve relevantne ankete davale pobjedu u prvom krugu.  Drugo, uspjeli smo dignuti stranku i na kraju, moja osobna satisfakcija je da sam u ovoj kampanji bio ja, a ne netko drugi,  što se političarima zna omaknuti - rekao je Restović.

Novom županu Marku Jeliću još,  kaže,  nije čestitao,  ali ga raduje što je ona već stigla iz stožera HDZ- a.

-To je, koliko god čudno zvuči,  pozitivan iskorak HDZ-a da nakon 30 godina koliko su vladali županijom ovako jasno priznaju poraz i čestitaju protivniku.  Čeka nas novo ozračje u županiji i veselim se suradnji sa županom Jelićem- zaključio je Restović uz povike podrške SDP-ovaca.

26. travanj 2024 20:45