StoryEditorOCM
ŠibenikKriminalna koalicija

Recepcioneri NP Kornati iz Murtera, Vodica i Šibenika punili džepove dok su gosti 'gubili' ulaznice

22. veljače 2017. - 13:06


Slučaj malverzacija s izdavanjem dvostrukih ulaznica u NP Kornati, zbog čega je ta ustanova oštećena za više stotina tisuća kuna vodi Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), a da bi prijava koju je protiv recepcionera parka u petak podigao Josip Zanze, ravnatelj javne ustanove uistinu mogla biti utemeljena za ovu grupu od desetak dugoprstića godinama solidariziranu u kriminalu, ukazuju kuloarska brujanja u Murteru koja nam prenosi iz razumljivih razloga anonimni izvor.

-Uopće nismo iznenađeni, jer je njihov način potkradanja NP Kornati javna tajna već dugi niz godina. Neki su sezonski zaposleni u parku već više od 15 godina i svi na Murteru znaju da su cijelu godinu vrlo solidno živjeli isključivo od toga posla i očito im se dobro isplatilo. Bolje nego nekima s vlastitim obrtima, govori naš informator.

Nije riječ samo o Murterinima, u toj grupi ima i Vodičana, Šibenčana i drugih, no godinama su to jedni te isti recepcionari sa zadatkom da patroliraju u gumenjacima od vale do vale i naplaćuju ulaz u park.

Kako napominje naš izvor, sve je to moglo ići dok nije uveden elektronički sustav kontrole prodanih karata. Upravu je, tvrdi naš sugovornik, na neouobičajeno velik broj izdanih dvostrukih ulaznica, čak tridesetak posto, upozorila tvrtka koja je parku prodala taj program i umrežena grupa na tome je pala.

Uistinu, nije baš za povjerovati da će tridesetoro od stotinu gostiju izgubiti ulaznicu i sada je sve pitanje dokaza. Jer, kako govori ovaj Murterin – sve se to znalo i prije, samo što se dosad ni na koga nije moglo uprijeti prstom – sve dok se nije umiješala elektronika...

Ovi podaci jedini su koji približuju okolnosti ove, po svoj prilici velike krađe, jer sa službenih adresa osim potvrda da je istraga pokrenuta protiv više osoba, nema nikakvih drugih informacija. Ravnatelj Josip Zanze, također i Anita Babačić, predsjednica Upravnog vijeća parka u interesu istrage odbili su iznijeti bilo kakve detalje. 

 

23. travanj 2024 22:30