StoryEditorOCM
ŠibenikHSS-ovci na tiskovnoj

Ravnomjerni razvoj županije je floskula, ima sela bez struje, vode i organiziranog odvoza otpada

Piše i foto: Branimir Periša
17. svibnja 2017. - 15:03

-Sve priče o ravnomjernom razvoju županije, s čime se hvali župan Goran Pauk postaju floskula u trenutku kada se dođe u zaleđe, u Zagoru. Proputovali smo tim našim krajem posljednih dana i uvjerili se da ima sela bez struje i vode, organiziranog odvoza otpada i odakle djeca do srednje škole u Šibeniku putuju nekoliko sati radi loših autobusnih linija – kazao je na konferenciji za novinare Marin Mikšić, predsjednik županijskog HSS i drugi na listi koalicije SDP, HNS i HSS za županiju s Frankom Vidovićem na čelu.

Pored njega, govorili su također Milorad Mišković-Casper, predsjednik šibenskog odbora HSS-a i peti na listi za šibensko gradsko vijeće i Kristijan Lovrić, član GO. Na izbore za Šibenik HSS inače, izlazi kao partner SDP-a i HSU-a.
-Imamo programe za unaprjeđenje svih aspekata života u našoj županiji i očekujemo da ćemo dobiti povjerenje birača. Spremni smo preuzeti odgovornost - poručuje Mikšić dodajući da je priobalje u boljem položaju zbog turizma i svoga prirodnoga položaja, no i u tome dijelu šibenskoga kraja potencijali nisu iskorišteni do kraja.

Pri tome najviše misli na pojas obale i pomorsko dobro koje je dosad pogodovanjem dodijeljeno određenim interesnim skupina, a ostali, veći dio s potencijalom za razvoj poduzetništva nije sređen u katastarskim knjigama i stoji zakočen.
Govoreći o HSS-u, Mikšić ističe da je konsolidirao stranku iz koje su otišli "spavači" drugih stranaka za zadatkom da podrivaju HSS koji je istakao svoje kandidate u cijeloj županiji, te se nadaju solidnim izbornim rezultatima.

Milorad Mišković Casper obećava da će se u gradskom vijeću HSS zauzimati da se stanari stare graske jezgre koji doslovce trpe turizam pod prozorima obeštete privilegiranim "gradskim kartama" za besplatni parking i posjet kulturnim institucijama poput muzeja i tvrđava, a Kristijan Lovrić drži da se uz primjenu suvremenih tehnologija i domaći OPG-ovci, poput farmera u Nizozemskoj mogu uzdići do puno boljih primanja, za što će se zalagati.
-Dakako, uvjet je imati turizam cijelu godinu. Moramo ga povezati s tehnološki naprednom poljoprivredom u zaleđu i tako zatvoriti krug koji sada nedostaje, napominje Lovrić.
 

30. travanj 2024 19:31