StoryEditor
ŠibenikŠibenik

Raspisan natječaj: Doznajte kako do jedne od 47 gradskih stipendija; Prigoda je to za džeparac koji nije za baciti

Piše šibenski.hr
24. listopada 2019. - 13:36

Grad Šibenik objavio je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno 47 stipendija bit će raspoređeno u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija. Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 21 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija 12, a za studente viših godina studija predviđeno je 14 stipendija.

Visina stipendije iznosi 700,00 kuna mjesečno.

„Grad Šibenik i ove godine stipendirat će gotovo 50 svojih studenata. Prošle godine podigli smo broj stipendija kao jednu od mjera ulaganja u visoko obrazovanje i mlade. Stipendije se dodjeljuju po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju, čime potičemo izvrsnost studenata, te po kriteriju socijalnog statusa, a na taj način želimo olakšati troškove studiranja obiteljima slabijeg imovinskog statusa.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Natječaj je otvoren do 7. studenog 2019. godine, a sve uvjete možete pronaći na POVEZNICI.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

15. svibanj 2021 04:42