StoryEditorOCM
ŠibenikGORUĆI PROBLEM

Radovi na Vidicima bliže se kraju. Iz Grada su potvrdili važnu vijest: parking na ‘tri trake‘ neće se naplaćivati!

Piše Ana Petrić
13. studenog 2023. - 14:09

U Šibeniku, poznato je, kronično nedostaje parkirnih površina i mjesta, a Vidici, kao jedna od najgušće naseljenih gradskih četvrti, s tim problemom muku muči već godinama. Automobili parkirani na nogostupima duž Ulice 8. udarne dalmatinske brigade svakodnevno pješacima otežavaju prohodnost i dobrano im ugrožavaju sigurnost, obzirom na to da nerijetko do odredišta moraju hodati – cestom.

- Do kraja studenog stanovnici gradske četvrti Vidici imat će na raspolaganju novih 69 parkirališnih mjesta, koliko će ih biti uređeno na dijelu trase stare magistrale – tako smo krajem rujna najavili dugoočekivano uređenje parkirališta na takozvane ‘tri trake‘, a koje bi promet u mirovanju u tom dijelu grada trebalo dovesti u red te maknuti automobile s mjesta neprikladnih za parkiranje.

Ugovorena vrijednost radova je, dodajmo, nešto više od 75 tisuća eura bez PDV-a, a izvodi ih šibenska firma Inovator d.o.o. Radovi uključuju izgradnju potpornog zida, rasvjetnih stupova, ocrtavanje horizontalne signalizacije te uređenje pristupa, odnosno, ulaza i izlaza za automobile i pješačkog prilaza za stanare putem stepenica.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Premda projekt nije ni financijski ni izvedbeno zahtjevan, faza pripreme oduljila se zbog neriješenih imovinsko-pravnih problema, odnosno, otkupa dijela zemljišta nužnog za izlaz s budućeg parkirališta, a hoće li stanovnici Vidika ubrzo konačno dočekati rješenje gorućeg problema, upitali smo zamjenika šibenskog gradonačelnika, Danijela Miletu.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

- Radovi su pri kraju, asfaltirani su pristupni putevi, postavljena je rasvjeta i ograde prema ostatku ceste, napravljene su i stepenice kako bi se pješacima olakšao pristup parkingu, a nedovršena je ostala još samo signalizacija, odnosno ocrtavanje parkirnih mjesta i postavljanje prometnih znakova. Za nekih 15 dana očekujemo tehnički pregled i ako sve prođe u redu, u planu je nekoliko dana nakon toga otvoriti parking. Što se tiče automobila parkiranih na nogostupima u Ulici 8. udarne dalmatinske brigade i na dijelu Ulice Frana Supila, početkom prosinca, kad se parking na ‘tri trake‘ otvori, prvo ćemo, ukoliko za tim bude potrebe, poslati komunalne redare na teren da upozore stanare da se više ne parkiraju gdje ne smiju, no, ako opomene ne ‘upale‘, onda ćemo moći bez grižnje savjesti poslati i kazne ukoliko se praksa nepropisnog parkiranja nastavi – kazuje nam Mileta.

Dobra vijest koju je dogradonačelnik podijelio s nama, a koja će, sigurni smo, obradovati stanare Vidika, ali i sve Šibenčane jest da se novi parking na ‘tri trake‘ – neće naplaćivati.

05. svibanj 2024 06:57