StoryEditorOCM
Šibenikzajedno na izbore

Rada Borić na Poljani dala podršku Restoviću: ‘Koalicija Nove Ljevice i SDP-a napravit će od Šibenika sasvim drugi grad već nakon 16. svibnja!‘

Piše Zdravko Pilić
24. travnja 2021. - 13:44

Rada Borić, saborska zastupnica i potpredsjednica Nove ljevice došla je u subotu u Šibenik 'družiti se s građanima' ali ponajprije dati podršku Tončiju Restoviću, koalicijskom kandidatu SDP-a i Nove ljevice, za gradonačelnika Šibenika, te njihovoj zajedničkoj listi za Gradsko vijeće grada Šibenika,na kojoj će Nova Ljevica imati dva kandidata. Pored već javnosti odranije poznatog studenta Ivana Slavice bit će to Dunko Veleglavac.

'Drago mi je da sam u Šibeniku, gradu kojeg će Nova ljevica promijeniti zajedno s SDP-om. I vrijeme je da se promijeni, mi to možemo' – kazala je Rada Borić, kazavši kako, zajedno s platformom Možemo, neće mijenjati samo Zagreb, u kojem će imati gradonačelnika, nego i druge gradove, cijelu Hrvatsku, zajedno s drugim lijevim i progresivnim snagama.

- Jako mi je drago da u Šibeniku imamo najmlađeg kandidata, Ivana Slavicu, najmlađeg uopće na prošlim parlamentarnim izborima i ja sam sigurna da će on biti najmlađi vijećnik uopće u jednom Gradskom vijeću. Šibenik također zaslužuje bolje, Šibenik je kao i mnogi hrvatski gradovi devastiran, depopulariziran, iz kojeg je otišlo ono što je trebalo biti srce budućnosti grada, odlazi nam mladost, deindustrijaliziran... Ne možemo živjeti samo od jedne monokulture, kao što je turizam, moramo promišljati, nove zelene ekonomije, moramo promišljati bolju i pravedniju zajednicu i prema ranjivim skupinama, posebno našim umirovljenicima, koje neki žele kupiti s COVID dodacima za ove izbore, moramo brinuti i za djecu, i žene koje žive nasilje. Šibenik sve to može i Šibenik će biti jedan drugi grad već nakon 16 svibnja' – kazala je Rada Borić, koja je dodala i kako je koalicija SDP-a i Nove ljevice ograničena zasad samo na grad Šibenik, a ne i na županiju, te ostale gradove i općine u njoj.

- No, o tom potom, ovo je tek početak, za građane je bitno da mogu na nižoj razini odlučivati o tome kakav grad oni žele za sebe i svoju djecu, kazala je Borić, ističući kako je sigurna da će u tom smislu, njihov Ivan Slavica biti odličan vijećnik.

25. travanj 2024 08:36