StoryEditorOCM
ŠibenikČudo od stroja

"Zeleni grad Šibenik" nabavio čistilicu koja pere i usisava svu prljavštinu s kamenih gradskih ulica

Piše Katarina Rudan
3. svibnja 2018. - 14:26

Ulice u šibenskoj gradskoj jezgri bit će "blistavije" pošto je gradska tvrtka Zeleni grad Šibenik d.o.o. nabavila novo, specijalno vozilo, čistilicu za čišćenje kamenih ploča. Njegovu djelotvornost prezentirali su danas djelatnici Zelenog grada na trgu pored katedrale.



- Od samog preuzimanja Gradske čistoće, zadatak je bio podići standard čistoće i ljepote našeg grada i na tom projektu kontinuirano radimo. Obećali smo to našim građanima, te sve što radimo je u skladu s našim sloganom "Za ljepši i čišći Šibenik". Nabavka ove čistilice je dio te priče. Stroj, kojeg smo uzeli na leasing na pet godina, vrijedan je 1.180.000 kuna. Namijenjen je za čišćenje i pranje kamenih ploča u ulicama u staroj gradskoj jezgri i njezinim rubnim dijelovima. Čistilica u sebi ima deterdžent, pere i usisava prljavu tekućinu, tako da iza nje nema nikakvih ostataka, rekao je tom prigodom direktor poduzeća zeleni grad Šibenik Novica Ljubičić.



- Ovo je dio projekta pod nazivom "Grad sluša svoje građane". Dovoljno je vratiti se godinu dana unazad i pročitati primjedbe građana o čistoći u staroj gradskoj jezgri. Ne misli se tu na fizičko postojanje smeća, već na čistoću kamenih ploča u starim šibenskim ulicama na kojima često vidimo ostatke ulja, žvakaćih guma i druge prljavštine. Veliki i važan potez kojeg smo napravili u sklopu tog projekta je spajanje dva poduzeća u jednu tvrtku "Zeleni grad Šibenik".

Cilj je bio podizanje efikasnosti u održavanju zelenih površina i čistoće, a kratko vrijeme djelovanja nove tvrtke pokazuje da je to bila dobra odluka. Stvorili smo novu tvrtku, vrlo efikasnu, dobro organiziranu i pomaci u održavanju zelenih površina, te u sustavu zbrinjavanja otpada u gradu Šibeniku su evidentni, rekao je gradonačelnik Željko Burić i dodao da je sve to logičan slijed aktivnosti s obzirom na ambicije Šibenika kao turističkog grada.

09. svibanj 2024 08:04