StoryEditorOCM
ŠibenikOčitovanje HNS-a

"Narodnjaci" oko pregovora za lokalne izbore: Nikoga ne ucjenjujemo, niti pristajemo na ucjene

Piše Šibenski.hr
24. ožujka 2017. - 09:36

Povodom članka u jednom od lokalnih medija i brojnih upita predstavnika medija, ŽO HNS-a Šibensko-kninske županije i HNS Grada Šibenika je osjetila potrebu za pojašnjenjem oko predizbornih pregovora s budućim možebitnim koalicijskim partnerima za lokalne izbore na području Grada Šibenika i Šibensko-kninske županije te se oglasila priopćenjem, koje prenosimo u cjelosti:
 
-Razgovori sa mogućim koalicijskim partnerima teku u otvorenom tonu i svakako da tempo razgovora ovisi o odlukama političkih tijela gradskih i županijske organizacije HNS-a kako i priliči demokratskim odnosima unutar HNS-a.
 
HNS nikog ne ucjenjuje na pregovorima niti pristaje na ucjene. Kad se pregovori i ako se zaključe HNS će sve koalicijske sporazume javno objaviti.
 
Nitko nema ekskluzivno pravo i nije ovlašten da bez konzultacija sa tijelima stranke i mimo istih samostalno donosi ključne i definitivne odluke, pa radilo se o predsjedniku gradske ili županijske organizacije- stoji u priopćenju kojeg potpisuju Petar Mišura i Frane Malenica, predsjednici županijske i šibenske organizacije HNS-a.

06. svibanj 2024 14:46