StoryEditorOCM
ŠibenikZboraši kod Burića

"Kolašima" je iznimna čast što će zatvoriti ljetnu sezonu na sv. Mihovilu i to uoči Dana grada Šibenika

Piše Šibenski.hr
23. svibnja 2017. - 14:43

U povodu osvajanja prvog mjesta Šibenskog pjevačkog društva Kolo na natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu, članove Kola, predsjednicu Miljenku Bujas, maestra Ivu Lisu te tajnicu Društva Mateu Kalauz, primio je u utorak gradonačelnik Šibenika Željko Burić sa suradnicima te im čestitao na još jednom ostvarenom uspjehu.

„Vaš rad, trud i ljubav prema pjevanju na ponos je gradu Šibeniku i svim Šibenčanima, a Kolo je već godinama snažan element kulturne scene grada. Šibenik bez kulture ne može biti grad, stoga ćete u nama uvijek imati potporu.“, kazao je Burić.

„Kada je Kolo u pitanju, uspjeh je zagarantiran. Vaš rad, trud i ljubav prema pjevanju na ponos je gradu Šibeniku i svim Šibenčanima, a Kolo je već godinama snažan čimbenik kulturne scene grada. Šibenik bez kulture ne može biti grad, stoga ćete u nama uvijek imati potporu.“dodao je Burić i članovima Kola poželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.



Predsjednica ŠPD Kolo Miljenka Bujas zahvalila se gradonačelniku na čestitkama te najavila kako su pred pjevačima brojni nastupi među kojima je i koncert na tvrđavi sv. Mihovila uz pratnju Simfonijskog orkestra OSRH.

„Čast nam je što će upravo Kolo zatvoriti ljetnu sezonu na tvrđavi sv. Mihovila i to uoči Dana grada i blagdana sv. Mihovila. Uvijek nam je posebno drago nastupati pred šibenskom publikom, a za tu smo priliku pripremili premijernu izvedbu prve hrvatske rock opere Gubec-beg.“, istaknula je Bujas.

ŠPD Kolo, podsjetimo, proteklog je vikenda na 2. međunarodnom zborskom natjecanju Aurora Cantat u Karlovu osvojilo prvo mjesto i najveći broj bodova na natjecanju.

Šibensko pjevačko društvo “Kolo” jedno je od najstarijih kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj. Utemeljeno je 1899. godine. Od samog početka pripada vrhu hrvatskog zborskog pjevanja i jedno je od najtrofejnijih društava u zemlji.
 

19. travanj 2024 16:13