StoryEditorOCM
ŠibenikOprez u šetnji Kalelargom

"Birostan-upravljanje" sutra će sanirati oštećenje na pročelju oronulih stanova iznad "Borova"

18. siječnja 2017. - 15:17

Žbuka koja se jučer navečer stropoštala tik do vrata trgovine "Borovo" s pročelja napuštenih, oronulih stanova iznad nije srećom, nikog ozljedila niti prouzročila štetu, govori Miroslav Lucić, pročelnik gradskog odjela za komunalne poslove, a njegove riječi potvrđuju i u tvrtki "Birostan-upravljanje" koja upravlja objektom i sanirat će oštećenje već sutra. Dotad, prolaznike Kalelargom na oprez upozoravaju znakovi i rastegnuta plastična traka, što su šibenski vatrogasci postavili odmah nakon što im je dojavljeno o urušavanju žbuke.

- Čekamo na prvi slobodni kamion s košarom na kranu koji može ući u Kalelargu, jer su svi ovih dana zauzeti radi brojnih intervencija na popravljanju najrazličitijih kvarova uslijed jake bure. Otući ćemo još jedan dio pročelja koji se odvojio od zida i sanirati to neveliko oštećenje svježom žbukom, izvješćuju u "Birostan-upravljanju".

No, veći problem je, ističu, opće stanje kata i visokog potkrovlja iznad prodavaonice "Borovo". Ukupno tri stana dijele dva suvlasnika, no zasad nema naznaka da će poduzeti temeljitu sanaciju oronule zgrade, što nažalost, nije usamljen slučaj  u staroj gradskoj jezgri.
 

22. lipanj 2024 16:23