StoryEditorOCM
Šibenikroditelji zadovoljni

Šibenskim vlastima su trebale puste godine da izgrade dječji vrtić ‘iz temelja‘: Crničku ‘limenku‘ zamijenio moderni objekt

Piše Ana Petrić
10. siječnja 2023. - 13:26

Dječji vrtić ‘‘Ljubica‘‘, područni objekt gradske ustanove DV ‘‘Smilje‘‘, konačno je svečano otvorio svoja vrata. Vrtić je izgrađen na lokaciji ranijeg montažnog objekta, moderno opremljen i uređen u skladu s pedagoškim standardima, a sastoji se od podruma, prizemlja, kata te ravnog krova s velikom terasom. Gradnja vrtića potrajala je dvije godine, a u njemu će uživati 80-ak šibenskih mališana.

Na svečanosti otvaranja prigodnim su se riječima nazočnima obratili ravnateljica Dječjeg vrtića ‘‘Smilje‘‘ Gorana Ban – Rakić, šibenski gradonačelnik Željko Burić, a bivšu ‘‘Limenku‘‘ blagoslovio je don Gabrijel Jagarinec.

- Ne mogu vam opisati koliko sam ponosna i sretna. Izgradnja vrtića potrajala je dvije godine, a nakon DV ‘‘Vidici‘‘, ovo je prvi vrtić nakon 30 godina koji je izgrađen od temelja. Hvala puno Gradu, gradonačelniku Buriću i cijelom njegovom timu. Naša ustanova sada broji preko 530 djece dok je lani ta brojka bila puno manja, a sada smo sigurni da će još rasti. Ovaj vrtić na ponos je gradu, djeci, zaposlenicima, roditeljima i možemo se složiti da je od ružnog pačeta pretvoren u prekrasnog labuda. Napravili smo zaista puno, a ovim putem se zahvaljujem i roditeljima na velikom strpljenju i riječima podrške, a sve za dobrobit naše djece – emotivno će ravnateljica.

- Poseban je užitak biti ovdje na svečanosti otvaranja našeg novog vrtića. Koliko god ovaj posao bio težak, kada su vam domaćini sretna i zadovoljna djeca, u ovakvim je trenucima užitak raditi javni posao koji pridonosi javnom napretku. Ovaj vrtić nije rađen nikakvim europskim novcem, izgrađen je u cijelosti novcem iz gradskog proračuna što dokazuje da smo krenuli u rješavanje temeljnih uvjeta odnosno u stvaranje suvremenih uvjeta za odgoj i boravak predškolske djece odavno prije nego što se to krenulo na nekoj nacionalnoj razini. Svi naši vrtići sada su obnovljeni, suvremeni i prilagođeni uvjetima i standardu boravka onih koji su najvrijedniji u životu, a to su naša djeca. Time ćemo se voditi i u tom smjeru nastavljamo, a djeci želim ugodno i bezbrižno odrastanje – kazao je gradonačelnik dodavši kako će i suradnja s privatnim vrtićima biti nastavljena kao i rad na širenju kapaciteta gradskih vrtića.

Nakon službenog otvorenja nastupila su djeca iz šibenskog dječjeg zbora ‘‘Cvrčak‘‘ i etnoigraonice ‘‘Balarin‘‘ te potpuno oduševili sve prisutne. Svoje zadovoljstvo i sreću nisi mogli sakriti ni roditelji koji su vrtićem iznimno zadovoljni.

- Zaista je super napravljeno, jako nam je drago što Šibenik ide u ovom dobrom smjeru. Vrtić je prekrasan i jako moderan, a djeci će boravak u ovakvom okruženju sigurno biti ugodan – složne su dvije ponosne mame.   

24. travanj 2024 19:23