StoryEditorOCM
ŠibenikGORKA ISKUSTVA

Pršuti dida Kreše iz Drniša koji nikad nisu stigli do Zagreba izazvali lavinu komentara: ‘Razglednica Split-Šibenik putovala je misec i po dana!?‘

Piše Šibenski.hr
6. siječnja 2021. - 16:06

Sudbina drniških pršuta, pancete i kobasica koje je Krešo Šaran s ljubavlju pripremio za svoje unuke koji studiraju fakultetu u Zagrebu, a koji nikad nisu došli na njihovu adresu, izazvala je brojne reakcije čitatelja.

Podsjetimo, paket s domaćim suhomesnatim proizvodima poslao je iz pošte u Drnišu, koji dan prije Božića. Pošiljka je trebala stići već sutradan, no gubi joj se svaki trag...

Hrvatska pošta ukrala Božić unucima umirovljenika iz okolice Drniša: Pršuti, pancete i kobasice još nisu stigli na odredište!

Njegova priča postala je viralna, a mnogi su pročitavši što mu se dogodilo ostavili svoja iskustva s dostavom paketa preko Hrvatske pošte. Javili su se i brojni Šibenčani:

- Čekamo i mi paket iz Švedske koji je poslan 9. prosinca. Nadamo se da će stići do kraja 2021.

- Razglednica Split-Šibenik putovala je misec i po dana!? Što dodati...

- Iz Šibenika u Zagreb paket je putovao 2 tjedna! Bez obzira na vikend, previše.

- Ni u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća nije trebalo toliko dugo da jedan paket ili pismo stigne od odredišta. Paketić iz Njemačke putuje do Hrvatske 21 dan, što je tih 70-ih trebalo za paket iz Amerike .

- Pismo poslano 21.12. iz Karlovca danas stiglo u Šibenik. Pošta Šibenik je postala ispostava Pošte Zadar, pa kad se šalje pismo iz s jedne adrese na drugu adresu u Šibeniku ili Šibenskoj županiji, prvo ode na sortiranje u Zadar pa je oni nazad šalju za Šibenik uključujući žurnu poštu i između ostalog pozive na sud. Pitanje za sve politačare iz naše županije: zašto ste dozvolili da postanemo ispostava Zadra i Splita?

21. travanj 2024 17:36