StoryEditorOCM
Šibenikdan otvorenih vrata

Provjerite zašto je ova šibenska srednja škola sve popularnija među učenicima: Postanite i vi meštar od zanata

Piše Šibenski.hr
27. svibnja 2022. - 11:54

Industrijsko-obrtnička škola Šibenik u srijedu, 1. lipnja 2022. organizira “Dan otvorenih vrata” u sklopu aktivnosti EU projekta “ARC MECHANICA za nove kompetencije” a pozvani su svi učenici osmih razreda kao i nezaposlene osobe koje imaju želju za doškolavanjem. Sve se događa naravno, u prostorima škole na adresi Ul. A. Šupuka 31 u Šibeniku u periodu od 9 do 13 sati.

Učenici će u tom vremenu moći razgledati školu, čuti iskustva polaznika škole iz prve ruke, tražiti odgovore na sva pitanja, a uz stručno vodstvo pogledat će uratke učenika škole iz područja svakog zanimanja za koji se mogu školovati u školi te će se moći i sami okušati u pojedinim strojarskim tehnologijama. Nezaposlene osobe također će imati priliku saznati sve mogućnosti i opcije dodatnog obrazovanja i stjecanja novih prekvalifikacija koje će im olakšati ulazak u poslovni svijet.

Tijekom panel rasprave naziva “ZGRABI” koja počinje u 9 sati, a na kojoj će sudjelovati i župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić, uz voditeljicu projekta, ravnatelja škole, poduzetnike partnere projekta, govorit će se o trenutnom stanju na tržištu rada, ali će se i ukazati na širok spektar mogućnosti koje pojedinac ima kad postane meštar od zanata.

Ova škola nudi mogućnost školovanja za 9 zanimanja iz područja elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje a to su: brodski električar, automehatroničar, autolimar, vodoinstalater, elektroinstalater, instalater grijanja i klimatizacije, brodomehaničar plinoinstalater, tehnički crtač.

image
Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Prostori škole u potpunosti zadovoljavaju organizacijske potrebe za suvremeno izvođenje nastave a posebno su dobro opremljeni radionički prostori. Nastavnici I učenici škole povezuju se s poslovnim partnerima i školama iz raznih zemalja Europske unije što im omogućuje razvijanje stručnih i jezičnih kompetencija čime pridonose podizanju kvalitete rada u svim područjima škole. Škola sudjeluje I u ERASMUS PLUS programu kroz koji je do sada, preko 300 učenika I 30 nastavnika bilo na stručnom usavršavanju u europskim zemljama. Sudjelovanje u humanitarnim događanjima kao I posjeti raznim stručnim, gospodarskim događanjima, sajmovima, sastavni je dio obrazovanja učenika.

U sedmom mjesecu 2018. godine Industrijsko-obrtnička škola Šibenik imenovana je regionalnim centrom kompetentnosti za podsektor strojarstva.

Provođenjem niza aktivnosti kroz EU projekt “ARS MECHANICA za nove kompetencije” škola će s partnerima projekta nastojati pridonijeti potrebama tržišta rada I gospodarskom razvoju na način da će osnažiti stručna znanja, vještine i kompetencije učenika i odraslih polaznika u (pod) sektoru strojarstva te povećati interes za visokokvalitetnim strukovnim obrazovanjem.

- I zato budi dio promjena i uzmi stvari u svoje ruke! Biti meštar od zanata danas je više nego ikada potrebno- poručuju iz šibenske Industrijsko- obrtničke škole.

26. travanj 2024 14:57