StoryEditorOCM
ŠibenikTIKULA ZA VAL

Proslavljeni jedriličar Simon Triva jedan je od onih koji pomaže klubu: Ko će kome nego svoj svome!

26. ožujka 2017. - 14:03

Eto tako bismo mogli uvesti u novu epizodu naših nastavaka pod zajedničkim naslovom "Tikula za Val".
Dakle, kuća "Vala" se gradi, mnogi su tu "dali ruku" (u klubu se nadaju i novim rukama pomoćnicama), a mi smo uredno pratili svaki napor i svačiji prilog za izgradnju doma za jedriličare.
Samo nam je jedan do sada "umakao" - skoro bi se moglo reći da smo ga zaboravili, ali tako je uvijek kad se nabrajaju zaslužnici: najveća je opasnost da nekoga previdiš!

 



Simon Triva proslavljeni je "Valov" jedriličar koji je uz jedrenje završio i Geodetski fakultet i onda kroz svoj posao, kroz profesiju, vratio, vraća i vratit će ljubav klubu.
Kad se radi o ljubavi onda se, naravno, posao radi "pro bono" – bar to ne treba objašnjavati.

Simon Triva je nakon faksa otvorio firmu Geo Nexus preko puta Starog pazara, a iz te njegove tvrtke proistekli su svi geodetski poslovi za ovu izgradnju o kojoj govorimo.

– Napravili smo geodetske snimke koje su bile potrebne oko ishođenja koncesije, zatim one za podlogu za izgradnju objekta, za iskolčenje i ostalo, a napravit ćemo i za sve što će ubuduće trebati dok se kuća ne dovrši. Naravno da to radimo "pro bono" - pa ja sam u "Valu" od svoje sedme, osme godine, znači skoro trideset godina – govori Simon Triva, čiji je otac Boris Triva također dugogodišnji aktivist i stari valovac – "Val" im je, dakle, obiteljska sudba. I oni "Valu“.

A Simon Triva je sad malo smanjio svoj jedriličarski angažman jer je otvorio geodetski ured, odnosno posao.
– Sad sudjelujem, da tako kažem, etapno, kad se nešto događa, kad su neke regate i prigode Damir Vukić i ja i dalje smo dvojac u "zvijezdi" pa znamo otići na jedrenje.

 



Simon Triva bio je, inače, najuspješniji u laseru, tu je ostvario i svoj najveći uspjeh; nakon trećeg mjesta na Europskom kupu ostvario je prvu kategoriju Olimpijskog odbora. Na pustim regatama osvojio je puste uspješne plasmane, jedrio je u pustim kategorijama, ostvario puno zajedničkih projekata s Teom Piesevolijem, i to s odličnim rezultatima u više disciplina.

Sad je jednako uspješan poslovni čovjek, a "Val" mu je, evo, ostao nešto blisko i vrijedno dodatnog truda, ako ne ispod jedra, a ono ispred računala za geodetske "stvari“ bez kojih se kuća "Vala" ne bi mogla ni početi graditi, pa mu taj Trivin posao nekako dođe kao temeljni kamen.

08. svibanj 2024 00:38