StoryEditorOCM
ŠibenikOni su naša budućnost

Promovirano 27 inženjerki i inženjera: Mladi talentirani stručnjaci završili šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Piše šibenski.hr
4. srpnja 2021. - 13:40
Svečana promocija i dodjela diploma treće generacije inžinjera prvostupnika Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije Sveučilista u Zagrebu.  Nikša Stipaničev/Cropix

Na tvrđavi Barone u subotu navečer održana je svečana promocija treće generacije inženjera prvostupnika energetskih tehnologija. Na svečanosti je promovirano 27 inženjerki i inženjera, mladih talentiranih stručnjaka koji su završili šibenski Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora Sveučilišta u Zagrebu.                 

Studij su završili prošle akademske godine, no promocija je zbog pandemije nekoliko puta odgađana. Ovi mladi inženjeri "bolje budućnosti" zaposleni su na inovativnim poslovima povezanim s održivom, "zelenom" energijom ili su nastavili studirati na diplomskim studijima na sveučilištima od Aalborga do Zagreba.

Na svečanosti su, uz gradonačelnika Željka Burića i župana dr.sc. Marka Jelića, nazočili rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Damir Boras, dekani Fakulteta strojarstva i brodogradnje i Fakulteta elektrotehnike i računarstva prof. dr.sc. Dubravko Majetić i prof.dr.sc. Gordan Gledec te voditelj Studija prof.dr.sc. Marko Delimar.

- Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati vam na uspješno završenom jednom od najkompleksnijih studija našeg Sveučilišta.  Posrijedi je kvalitetan studijski program koji otvara niz mogućnosti za zaposlenje ili dodatno školovanje. Svima vam želim mnogo uspjeha u budućnosti- poručio je rektor Damir Boras.

- Čestitam vam na uspješno završenom Studiju, a ujedno vam i čestitam i na izboru ovog Studija. Grad Šibenik  nastavlja raditi na razvoju novih studijskih programa i jačanju studentske infrastrukture. Visoko obrazovanje ostaje jedan od naših prioriteta kada su u pitanju ulaganja u razvoj grada.“ kazao je gradonačelnik Željko Burić.  

Čestitkama i prigodnim riječima okupljenima se obratio i župan Marko Jelić.

Nakon svečanog polaganja prisege diploma je uručena 27 sveučilišnih prvostupnika inženjera energetskih tehnologija, a u ime promovenata skupu se obratila Tea Marić.

09. svibanj 2024 18:51