StoryEditorOCM
Šibenik28. OBLJETNICA HDZ-a

Projekti neće vrijediti puno, ako se ne zaustavi demografski pad i ne pruži šansa mladima

9. veljače 2018. - 21:49

Na obljetničkom su skupu šibensko-kninski HDZ-ovci očekivali premijera Andreja Plenkovića, a dočekali njegova izaslanika Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora i glavnog tajnika HDZ-a.

- U političkoj i gospodarskoj situaciji, koja je vrlo složena ne samo u zemlji, već i u inozemstvu, Hrvatskoj je kao nikad potrebna politička stabilnost. Odgovornost HDZ-a dodatno povećava istina da je najveća oporbena stranka u teškom stanju. Naš optimizam podgrijavaju brojke, koje svjedoče o gospodarskom rastu, proračunskom suficitu i jačanje kreditnog rejtinga. No, ti podaci nisu dovoljni. I dalje moramo biti kritični, ali ne i prekritični u svom djelovanju – kazao je, među inim, Jandroković na svečanoj proslavi 28. obljetnice osnutka HDZ-a Šibensko-kninske županije.

Svaki od ostalih govornika (Ivana Maletić, Nediljko Dujić, Goran Pauk, Željko Burić) na svoj je način nadopunio visokog gosta.

- Bila sam ugodno iznenađena, kad je predsjednik Europske komisije Juncker naglasio kako, osim Pelješkog mosta, valja forsirati infrastrukturne projekte u cijeloj Dalmaciji – poentirala je HDZ-ova europarlamentarka.

Ivana Maletić i predsjednik županijskog HDZ-a Nediljko Dujić bili su unisoni u tvrdnji kako projekti neće puno vrijediti, ako se ne zaustavi demografski pad, te ne pruži šansa mladima.

- Mladi su snaga, motor, budućnost - istaknuo je Dujić.

Župan Goran Pauk je, pak, uvjeren da će se planirani projekti lakše ostvariti ako se provede daljnja decentralizacija države i nastavi dobro započeta suradnja Šibensko-kninske županije s hrvatskom Vladom. Gradonačelnik Šibenika Željko Burić je naglasio novi rast gospodarstva i turistički uzlet, ali i ponos, što je Šibenik ocijenjen jednim od najtolerantnijih gradova.
Poseban pljesak dobio je Božo Erlić, prvi predsjednik šibenskog HDZ-a, koji je podsjetio na nemale političke opasnosti u osnivanju stranke 1990. godine.  

19. travanj 2024 12:34