StoryEditorOCM
Šibenikogroman posao

Projekt vrijedan 50 milijuna kuna u punom zamahu: pogledajte kako napreduju radovi na uređenju Tvrđave sv. Ivana

Piše Šibenski.hr
3. prosinca 2021. - 17:30

Revitalizacija tvrđave Svetog Ivana, najveće šibenske fortifikacijske utvrde koja se prostire na više od 18.500 kvadratnih metara, u punom je zamahu. Rijelč je o jedan od najzahtjevnijih građevinsko-restauratorskih zahvata na obali, vrijednom čak 50 milijuna kuna, a započet je početkom ljeta 2020. godine.

Podsjetimo, prema projektu, obnavljaju se i opremaju dvije cjeline atraktivne tvrđave - sjeverni dio poznat kao Kliješta i južni poznatiji kao "Zvijezda". Obnovit će se tako bedemi, ali i uvesti različiti sadržaji, atrakcije i proizvodi putem kojih će gosti naučiti o povijesti ovog predivnog zdanja, kao i Šibenika.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U podnožju sjevernog obrambenog bedema posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć revolucionarne tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji, koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata. Na tvrđavi svetog Ivana smjestit će se i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima.

Kako trenutno napreduju radovi provjerite u našoj velikoj galeriji.

image
Nikša Stipaničev/Cropix
image
Nikša Stipaničev/Cropix
16. travanj 2024 21:13