StoryEditorOCM
ŠibenikŠibenik

Projekt Spomen sobe na Baldekinu; Na Trgu Andrije Hebranga bit će mjesto koje će čuvati uspomenu na hrvatske branitelje poginule u Domovinskom ratu

Piše Šibenski.hr
4. siječnja 2019. - 14:28

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik Paško Rakić, u petak su održali radni sastanak s državnim tajnikom u Ministarstvu branitelja Ivanom Vukićem i predstavnicima braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata na temu realizacije projekta Spomen sobe na Baldekinu.

- Očuvanje digniteta i vrijednosti Domovinskog rata zajednički je cilj sviju nas. Želja nam je da se u Šibeniku oplemeni prostor koji će čuvati uspomenu na naše branitelje koji su položili život za Domovinu, a istovremeno i da nove generacije mladih ljudi mogu vidjeti istinu o stvaranju demokratske države Hrvatske.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Ministarstvo državne imovine za ovu namjenu ustupilo je prostor na adresi Trg Andrije Hebranga 22, gdje bi se i realizirao projekt Spomen sobe. Na sastanku se razgovaralo i o mogućnosti pripajanja postojećeg prostora, koji je već ranije ustupljen udrugama na korištenje, čime bi se ostvarila mogućnost uređenja jedinstvenog prostora za održavanje koordinacijskih sastanaka svih braniteljskih udruga koje djeluju na prostoru Šibenika. Prostore bi uredilo Ministarstvo branitelja.

- Područni ured Ministarstva trenutno djeluje u neuvjetnim prostorima i ovim projektom bi omogućili da svi branitelji dobiju kvalitetnije uvjete za potrebe savjetovanja i drugu problematiku koja ih muči. Ured odradi oko 10.000 kontakata godišnje, što nije zanemariva brojka- rekao je Ivan Vukić, državni tajnik u Ministarstvu branitelja, dodavši da bi Ministarstvo preuzelo i brigu o održavanju Spomen sobe, kao i zajedničkih prostora.

Do kraja siječnja braniteljske udruge će iskoordinirati stavove, što je preduvjet za pristupanje realizaciji ovog projekta.

 

24. travanj 2024 12:42