StoryEditorOCM
ŠibenikZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE

Projekt "Vi i karijera - sve na jednom mjestu": Osposobit će se 55 nezaposlenih, evo koji poslovi ih već čekaju

Piše Šibenski.hr
14. kolovoza 2018. - 15:38

Projekt "Vi i karijera – sve na jednom mjestu", u sklopu kojega će za deficitarna zanimanja na području Šibensko-kninske županije biti osposobljeno 55 osoba, predstavljen je u ponedjeljak u šibenskom Uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Riječ je o projektu vrijednom 993 tisuće kuna financiranom iz Europskog socijalnog fonda, čiji je krajnji cilj osposobiti dugotrajno nezaposlene i teško zapošljive osobe, a Zavod je u suradnji s poslodavcima razradio program pa će osposobiti viličare, vozače dizalica, zavarivače, web-dizajnere i Autocad operatere, piše Šibenik IN.

– U sklopu ovog projekta nezaposlenim ćemo osobama omogućiti organizirano obrazovanje. Riječ je o deficitarnim zanimanjima koja su nam potrebna na tržištu rada, a upravo su veliki poslodavci poput Impola i Zagreb montaže, s kojima smo surađivali na ovom projektu, izrazili potrebu za tim zanimanjima. U suradnji s poslodavcima s područja županije iznašli smo program koji bi im trebao pomoći pri obavljanju poslova, pa smo odlučili školovati, odnosno omogućiti dodatno obrazovanje za deset vozača viličara, deset za upravitelje nosnim dizalicama, pet zavarivača, a što se tiče informatičkih zanimanja, osposobit ćemo 20 Autocad operatora i 10 web-dizajnera – kazao je Tomislav Jurat, viši stručni savjetnik za provođenje projekata šibenskog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Projekt provodi šibenski Ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a partneri na projektu su Udruga "Mladi u EU", Grad Šibenik, Pučko otvoreno učilište Šibenik i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije. Projekt će provoditi dvije godine, odnosno do svibnja 2020. godine. Projekt je još u početnoj fazi, a nakon postupka javne nabave bit će odabrano 55 osoba koje će osposobiti i prekvalificirati.

– Ukupno ćemo osposobiti 55 osoba, projekt je usmjeren na to da osobe koje osposobimo direktno uputimo firmama koje su izrazile želju za tim zanimanjima, a i dosta prakse će se provoditi tijekom projekta. Ciljana skupina su teže zapošljive osobe i nadamo se da ćemo ih osnažiti kako bi se zaposlili jer riječ je o vrlo traženim zanimanjima i ovo osposobljavanje će im omogućiti da budu konkurentni na tržištu rada – kazao je Jurat.

U sklopu projekta bit će organizirani i klubovi za zapošljavanje, u koje će većinom biti uključeni srednjoškolci koje će pripremati za tržište rada stjecanjem vještina poput pisanja životopisa, predstavljanja poslodavcima i pojedinačnim radom s njima.

19. travanj 2024 18:22