StoryEditorOCM
ŠibenikPredstavnici ministarstva u Šibeniku

Projekt dnevne bolnice i kirurgije za oftalmologiju Šibeniku donosi najsuvremenije standarde liječenja

30. svibnja 2017. - 17:33

Dobra vijest za šibensko zdravstvo glasi da će do sredine ljeta biti zgotovljena dokumentacija za projekt dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije oftalmologije šibenske opće bolnice u vrijednosti od 47 milijuna kuna iz europskih fondova.
-Ubrzo očekujemo i odobrenje projekta, tako da bi radovi na preuređenju oronule zgrade oftalmološke ambulante počeli na jesen i završili za godinu dana, izjavila je ravnateljica dr. Sanja Jakelić nakon današnjeg sastanka u uredu župana Gorana Pauka sa Željkom Plazonićem, državnim tajnikom u ministarstvu zdravstva i Ružicom Palić Kramarić, pomoćnicom ministra.
Razgovor je vođen iza zatvorenih vrata, nakon čega su predstavnici ministarstva u pratnji domaćina posjetili bolnicu i oftalmološku ambulantu te šibenskim novinarima dali izjave.
-Vrlo sam zadovoljan jer sam se uvjerio u vrlo veliku poduzetnost i angažiranost ravnateljstva bolnice na unaprjeđenju standarda liječenja bolesnika, a ovaj novi projekt koji ćemo preko europskih sredstava investirati u Šibenik dodat će novu kvalitetu ovdašnjeg zdravstva na sreću svih nas. Najviše me veseli što je vodstvo OB Šibenik, zajedno sa županijskom upravom u posljednjim godinama sebi kao glavni cilj postavilo rad na unaprjeđenju uvjeta liječenja, unatoč naslijeđenim prostornim i drugim teškoćama. Na tome im iskreno čestitam, kazao je Željko Plazonić.
Ova investicija naglasio je, donijet će Šibeniku najsuvremenije oblike bolničkog zbrinjavanja podređenog što je moguće kraćem boravku u bolnici uz primjenu sofisticirane dijagnostike i terapije.
Radovima je predviđeno rušenje stare zgrade, a osim oftalmološke ambulante i dnevne kirurgije, projekt obuhvaća novu trafostanicu a u drugom krilu zgrade magnetsku rezonancu, kako bi se što više poboljšale mogućnosti liječenja. Kako je napomenuo dr. Nikola Sušić, šef šibenske oftalmologije, velika većina zahvata u suvremenoj očnoj kirurgiji, čak 90 posto, rješava se u sustavu dnevnih bolnica.
Na ovome se intenzivno radi zadnjih godinu dana, jer šibenska bolnica nije ušla u krug prvih 18 bolnica prvotno obuhvaćenih projektom. To je ispravio ministar zdravstva Dario Nakić, a nama je ostalo svega godinu dana da sustignemo ostale, podsjetio je na politički kontekst ovoga projekta župan Goran Pauk.



 

10. svibanj 2024 10:36