StoryEditorOCM
ŠibenikGlava Šotobraco

Prisidnik Zoki popija protuotrov!? Odjedanput je iž njega nesta sav oni bis i na televiziji pojavija ka - smireni govornik

Piše Branimir Periša
4. lipnja 2022. - 15:02

- Eto kakve smo mi sriće u Rvaskoj! Kada tražeći vodu koje imamo kolko oš', nađemo plin za čin je jagma ka nikad, dogodi se teška nesrića ka u Zagrebu, usrid Frankopanske. Bože mi prosti! - govori Dobra Parona svojin najdražin mušterijaman tronutin glason. Još je dodala da jon je ovih dana i inače sve nešto čudno. A najviše Prisidnik Milanović.

- Čovik je biće, popija kaki protuotrov, oto mi je jedino moguće objašnjenje mirnoće s kakvon je nastupija. Odjedanput je iž njega nesta sav oni bis i niki dan se na televiziji pojavija ka smireni govornik. Da neće nebo na zemlju!? - brzo se prikrstila.

Ka jedan, El Tigre i Bili Smo Uskoro zagrcnili su se pićiman na oto nježino. Kada mu se smirilo ripljanje, El Tigre ju je usrdno zamolija da to šta je rekla o traženju plina u Zagrebu ni u snu ne reče nigdi drugdi, a oni obećavaju da će mučati i nigdi je neće razbanzavati.

Probužana cijev

- Pa nisu ljudi među kojima su jadni, neki i stradali sa teškin opekotinaman tražili ležišta prirodnoga plina, nego se nesrićon probužala kriva cijev od podzemne instalacije. Nemojte da vas koko drugi čuje!

Dobra i poštena gazdarica na to je zastala, promislila, a onda snuždenin glason rekla da nije mislila ništa loše. Priznala je na kraju da jon se sve oto sa eneregentiman, nafton, plinon i benzinon naprosto pobrkalo otkako su Rusi nasrnili na Ukrajinu, a Evropa šiba sa embargon. I Milanovićeva priobrazba dumboko ju je dojmila...

- Pa čujte, Prisidnik nan je smiren sto posto zato šta je konačno, cila zemja mogla viditi da je bija u pravu šta se tiče ministra obrane Banožića Bane. Koji je oto čovik šta mu žensko drži lumbrelu da ne pokisne, a ne obratno!?

- Stvarno, Bane me baš razočara, a tolko mi je bija drag! - priklopila je ona tužnin glason. Na to je El Tigre reka da Milanović sada likuje i misli u sebi: "Narode rvaski, lipo san van govorija da Bane ne more i sam držati lumbrelu. Jerbo jednon rukon pridržava remen od lovačke puške dvocive, a u drugoj drži damižanu!".

- Ajmeee, stvarno grozno! I toga je bilo prije nego šta je Prisidnik popija protuotrov, ako je. Možda mu je samo bija taki dan! - prikrija je rukon lice Bili Smo Uskoro.

Ključni igrač

- Ooo, je, je! - sigurna je u svoj zaključak Dobra Parona. Kako je Zoki samo lipo i smireno reka da je Mađarska ključni igrač u novoj pritumbaciji di sa Jadranskin naftovodon postajemo glavni logističari Evrope za plin i naftu! Daklen, Mađarska i dalje vodi glavnu rič, a ne mi, ka šta Plenki umišlja. Tako baren kaže Milanović: dugoročno gubimo, ka i ostali Evropljani, jerbo embargo Rusiju neće slomiti. Uostalon, pitajte Prisidnika, rekla in je, sva zabrinuta šta će biti uskoro.

- Kojeg Prisidnika? Ako pitaš srbijanskoga, Vučića, on ti odma otvori špajzu, valjda iz iskustva kada je u predizbornoj kampanji izlazija iz frižidera ljudiman u stanove. Te ima toliko i toliko zejtina, te pasulja, te brašna... I jeftinoga ruskoga plina, na lopate i na kubike. Ko nam šta može, poručuje Vučić! - reka je El Tigre.

- E, pa šta!? Ko i nama šta more!? - oškoprcnija se B.S. Uskoro. I skoro istoga trena malo je ustuknija od vlastitih riči:

- Doduše, to prvo triba pitati Uršulu iz EU...

19. travanj 2024 18:16